Δημητριάδης: «Σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα της ενοικίασης του κτηρίου του Αστ. Σταθμού Αγ. Νικολάου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητριάδης: «Σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα της ενοικίασης του κτηρίου του Αστ. Σταθμού Αγ. Νικολάου»

Πέμπτη, 16. Ιουν 2016.

Σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα της ενοικίασης του κτηρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Νικολάου στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Λεμεσού είχε παραχωρηθεί στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2008 αρχικά για τρία χρόνια, ενώ στην συμφωνία μίσθωσης που έγινε το Σεπτέμβριο του 2008 περιλήφθηκε πρόνοια για διάρκεια τεσσάρων ετών με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τέσσερα έτη.

Έτσι, στις 19/6/2012 ετοιμάστηκε νέο συμβόλαιο από τον Αρχηγό Αστυνομίας που προνοούσε την ενοικίαση του κτηρίου για τέσσερα περαιτέρω έτη, δηλαδή από 19/6/2012 – 18/6/2016.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με επιστολή του ημερομηνίας 19 Μαΐου, 2016 προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Αντιστασιακών σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, ζήτησε την παράδοση του κτηρίου στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με τη λήξη της συμφωνίας, δηλαδή στις 18/6/2016, εφόσον δεν είχε ζητηθεί ανανέωση του συμβολαίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με ημερομηνία 1/6/2016, στην οποία αναφέρει ότι δεν γνώριζε πως το οίκημα αυτό το διαχειρίζεται ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών ζητώντας παράλληλα, την ανανέωση του συμβολαίου παραχώρησης του κτηρίου.

«Ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών θα εξετάσει πολύ σύντομα το θέμα και αναμένεται ότι το εν λόγω αίτημα θα διευθετηθεί», καταλήγει το Υπουργείο.


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!415