Άντρος Κυπριανού: Ολοκληρωμένη αθλητική νομοθεσία στηρίζει το ΑΚΕΛ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: Ολοκληρωμένη αθλητική νομοθεσία στηρίζει το ΑΚΕΛ

Δευτέρα, 08. Αυγ 2016.

Την ανάγκη να θεσπιστεί μια ολοκληρωμένη αθλητική νομοθεσία η οποία να διέπει όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κυπριακό αθλητισμό, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνο Μιχαηλίδη, στα γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, τις προτεραιότητες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και την ανάγκη να θεσπιστεί μια ολοκληρωμένη αθλητική νομοθεσία η οποία να διέπει όλα τα ζητήματα “ώστε να αντιμετωπίσουμε διάφορα φαινόμενα που υπάρχουν στον κυπριακό αθλητισμό όπως φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής, βίας, ντόπινγκ και άλλα τα οποία αμαυρώνουν την αθλητική ιδέα και δεν αφήνουν τον κυπριακό αθλητισμό να προχωρήσει όπως έπρεπε να προχωρήσει”.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε να συμβάλει προς τη σωστή κατεύθυνση. “Θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με την ΚΟΕ γιατί θεωρούμε ότι έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα κυπριακά αθλητικά δρώμενα, ένα ρόλο που θεωρούμε ότι έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια”.

Είπε ότι στο πρόσωπο του ΑΚΕΛ, ο κ. Μιχαηλίδης θα έχει έντιμους και ειλικρινείς συνεργάτες με στόχο “να βοηθήσουμε τον κυπριακό αθλητισμό να προχωρήσει μπροστά”.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ για τη συνάντηση όπου μίλησαν γενικά για τον αθλητισμό και την ΚΟΕ. Εξέφρασε ικανοποίηση για την κατανόηση που βρήκε από τον κ. Κυπριανού, ο οποίος όπως ανέφερε “γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον αθλητισμό, τί συμβαίνει και τί χρειάζεται ο αθλητισμός”.

Παράλληλα είπε ότι συμφώνησαν να εφαρμοστεί πλέον μια ενιαία αθλητική νομοθεσία που να γνωρίζει ο καθένας τί πρέπει να κάνει στον αθλητισμό και να εκλείψουν “τα άσχημα φαινόμενα”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ανέλυσε στη συνάντηση τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΟΕ. “Ζητούμε ασφαλώς τη βοήθεια του ΑΚΕΛ, ξέρουμε ότι θα την έχουμε και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ούτως ώστε να ανταποκριθούμε στους βασικούς όρους ύπαρξης μιας ολυμπιακής επιτροπής και να συμβάλουμε όσον το δυνατό καλύτερο αθλητισμό, για πιο αγνό αθλητισμό”.

Να μην ξεχνούμε, είπε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, “ότι ο αθλητισμός ενώνει, είναι ίσως ο μόνος θεσμός ο οποίος μπορεί να ενώσει όλες τις πολιτικές παρατάξεις, όλα τα κοινωνικά στρώματα και εμείς γι` αυτό είμαστε εδώ”.

Κληθείς να αναφερθεί στην υποβάθμιση του ρόλου της ΚΟΕ, όπως είπε, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι πριν από μερικές δεκαετίες όταν ασχολείτο πιο έντονα με τα αθλητικά θέματα, η ΚΟΕ διαδραμάτιζε σημαντικότερο ρόλο στα κυπριακά αθλητικά δρώμενα . “Τα τελευταία χρόνια, θα έλεγα, για διάφορους λόγους, δεν διαδραματίζει εκείνο το ρόλο που διαδραμάτιζε με τις πρωτοβουλίες τις οποίες αναλάμβανε στο επίπεδο που αναφέρθηκε ο κ. Μιχαηλίδης”, είπε.

Σημείωσε ότι “είναι ένα πράγμα να πετύχεις αθλητικές επιδόσεις και είναι άλλον να τοποθετηθεί ο αθλητισμός στις σωστές βάσεις. Και αυτό μπορεί να προωθηθεί μέσω πρωτοβουλιών, διαλέξεων, αθλητικών συνόδων. Μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα σε αυτόν το συγκεκριμένο τομέα”.

Η ΚΟΕ, συνέχισε, “έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της βίας, τα ζητήματα ντόπινγκ που είναι επίκαιρα όσον αφορά την κυπριακή Ολυμπιακή αποστολή και άλλα ζητήματα στα οποία θεωρεί ότι μπορεί να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες”.

ΚΥΠΕ


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!285