Ε. Θεοχάρους: «Διαψεύδω ότι ενέκρινα τον χάρτη που παρουσιάστηκε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για να δοθεί στην τουρκική πλευρά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Θεοχάρους: «Διαψεύδω ότι ενέκρινα τον χάρτη που παρουσιάστηκε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για να δοθεί στην τουρκική πλευρά»

Τεταρτη, 11. Ιαν 2017.

Σε επίσημη τοποθέτηση – διάψευση προχώρησε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους αναφορικά με τον χάρτη που παρουσιάστηκε και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου και δόθηκε στην τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα η ίδια αναφέρει:

«Διαψεύδω ότι ενέκρινα τον χάρτη που παρουσιάστηκε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για να δοθεί στην τουρκική πλευρά. Δήλωσα μάλιστα σθεναρά στην σύσκεψη ότι δεν μπορώ να αποδεχθώ την παράδοση Ελληνικών τόπων στην Τουρκία. Τονίζω ότι ουδείς μας ερώτησε κατά την διάρκεια της συνεδρίας αν αποδεχόμαστε ή όχι τον χάρτη, συνεπώς η πληροφορία ότι το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε τον χάρτη είναι ψευδής.

Όσον αφορά την δήθεν διαρροή του χάρτη, ενημερώνω τον κυπριακό λαό ότι ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα μια διαφάνεια ενός χάρτη εκ των πολλών παραλλαγών που ετοίμασε η διαπραγματευτική ομάδα. Συνεπώς η διαρροή αφορά εκείνους που έχουν στην κατοχή τους τους χάρτες διότι οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν δεν ήταν δυνατόν να αποτυπωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο και να δοθούν σε οιονδήποτε».


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!177