Δόθηκαν οι χάρτες στη Γενεύη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόθηκαν οι χάρτες στη Γενεύη

Τεταρτη, 11. Ιαν 2017.

Δόθηκαν οι χάρτες της ε/κ και της τ/κ πλευράς για το εδαφικό επιβεβαιώθηκε πριν λίγο (21:00) στη Γενεύη από πηγή της ε/κ πλευράς.

Πληροφορίες εκτιμούν ότι μετά την ανταλλαγή των χαρτών θα χρειαστεί μία ώρα για να μελετηθεί από τους ειδικούς και αυτό που η ε/κ πλευρά θεωρεί σημαντικό είναι ο αριθμός των προσφύγων που θα μπορούν να επιστρέψουν υπό ε/κ διοίκηση, με βάση το χάρτη που θα παρουσιάσει η τ/κ πλευρά.

Επίσης θα διακριβωθεί αν ικανοποιούνται μια σειρά άλλα κριτήρια που είχαν τεθεί, όπως η περίληψη ή όχι της περιοχής της Μόρφου, οι ακτογραμμές, η συνδεσιμότητα κ.α. Η ε/κ πλευρά φέρεται έτοιμη να αντιδράσει με 3-4 επιλογές σε αυτό που θα παρουσιαστεί ενώπιόν της.

Και οι πολιτικοί ηγέτες θα παραστούν στην έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο 

Οι πολιτικοί ηγέτες και από τις δύο πλευρές θα παραστούν αύριο στην έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο που θα αρχίσει στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ οι αρχηγοί τόσο των ε/κ όσο και τ/κ κομμάτων θα παρευρίσκονται στη δεξίωση που θα δοθεί αύριο το μεσημέρι στο Παλάτι των Εθνών, τα κεντρικά γραφεία των ΗΕ. Ωστόσο, στην ε/κ πλευρά δεν έχουν απαντήσει θετικά, όπως πληροφορούμαστε, όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων που βρίσκονται εδώ.

Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την παρουσία τους εδώ στη Γενεύη κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί και από τις δύο πλευρές είχα την ευκαιρία να έχουν μεταξύ τους συναντήσεις και να συζητήσουν θέματα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις και να αξιολογήσουν τις εξελίξεις.


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!138