Διαψεύδει τον εαυτό του ο Κασουλίδης – Η επίμαχη δήλωση για τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό - AUDIO
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει τον εαυτό του ο Κασουλίδης – Η επίμαχη δήλωση για τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό - AUDIO

Δευτέρα, 19. Ιουν 2017.

Σάλος προκλήθηκε μετά από δήλωση του κ. Κασουλίδη στο Τρίτο Πρόγραμμά του ΡΙΚ την Παρασκευή (16/6) όταν ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα, «αν θα πάμε δηλαδή και οι Τούρκοι θα λένε και εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και στρατό και εμείς θα λέμε από την άλλη αυτό που προπαγανδίζουν, μηδέν – μηδέν, ε τότε τι να πάμε;».

Του Τάσου Χριστοδούλου

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ εξαπέλυσαν επίθεση στον κ. Κασουλίδη ζητώντας εξηγήσεις ρωτώντας αν αυτή είναι η θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Εξωτερικών να επανέρχεται με νέα δήλωση και να κάνει λόγο για «διαστρέβλωση».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ενώ ο κ. Κασουλίδης αναλύει τη θέση της δική μας πλευράς που είναι «μηδέν στρατός σε βάθος χρόνου και μηδέν εγγυήσεις με μονομερή δικαιώματα», στη συνέχεια παραδέχεται ότι για να βρεθεί η χρυσή τομή θα πρέπει και εμείς και η Τουρκία να κάνουμε πίσω από το maximum των θέσεων που προβάλλονται δημόσια.

Χαρακτηριστικά είχε πει στις 16 του τρέχοντος μήνα: «Για εμάς η συνθήκη εγγυήσεως με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης είναι το κύριο θέμα που απασχολεί τον κυπριακό λαό, εξαιτίας του προηγουμένου της εισβολής και της χρήσης αυτού του εδαφίου, το οποίο έφερε την Τουρκία και την κρατά στην Κύπρο για 43 ολόκληρα χρόνια».

Στην συνέχεια, αφού ξεκαθάρισε ότι θέση μας είναι η κατάργηση των εγγυήσεων που περιέχουν μονομερή δικαιώματα τόνισε: «Μιλούμε για συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων που θα έχουν και κατάληξη το μηδέν. Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και επ’ αυτές υπάρχει περιθώριο συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Αν θα πάμε δηλαδή και οι Τούρκοι θα λένε και εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα και στρατό και εμείς θα λέμε από την άλλη αυτό που προπαγανδίζουν, μηδέν – μηδέν, ε τότε τι να πάμε;».

Ακούστε το ηχητικό:


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!133