Τουρνουά Ακαδημιών και γονείς -  Κατευθυντήριες γραμμές από την προπονητική ομάδα της Ακαδημίας GALAXY Football Academy
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τουρνουά Ακαδημιών και γονείς - Κατευθυντήριες γραμμές από την προπονητική ομάδα της Ακαδημίας GALAXY Football Academy

Σάββατο, 08. Απρ 2017.

Απρίλιος στο κόσμο των Ακαδημιών σημαίνει την έναρξη των τουρνουά και η Ακαδημία GALAXY συμβουλεύει τους γονείς πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Σημαντικές συμβουλές δίνει η προπονητική ομάδα της Ακαδημίας GALAXY προς τους γονείς για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά του να απολαύσουν την συμμετοχή τους σε διοργανώσεις και όχι να τα πιέζουν με μοναδικό σκοπό την νίκη.

Πολλές είναι οι φορές που οι γονείς, άθελά τους, κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταφέρουν και άλλη πίεση, από την ήδη υπάρχουσα πίεση που δέχονται, στους  μικρούς ποδοσφαιριστές. 

Όπως αναφέρει η Ακαδημία GALAXY, είναι αρκετά σημαντικό οι γονείς να κατανοήσουν και να αποτρέψουν τους εαυτούς τους από το να συμπεριφέρονται με «πιεστικό» τρόπο στα παιδιά, αλλά να τα βοηθούν να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της δραστηριότητάς τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχουν την ανθυγιεινή πίεση από τους γονείς αλλά και τους προπονητές τους με μοναδικό στόχο «την νίκη και μόνο την νίκη». 

Παράλληλα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι μικροί ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζονται ως «επαγγελματίες μινιατούρες» αλλά ως μικρά παιδιά που παίζουν ένα παιχνίδι αξιοποιώντας εποικοδομητικά τον χρόνο τους.

Ακόμη πρέπει να μεταδίδονται στα παιδιά πρότυπα, από τους γονείς και προπονητές τους, που η συμπεριφορά τους να βοηθά στην συμμετοχή στο ποδόσφαιρο ούτως ώστε να γίνεται διασκεδαστικό αλλά και ένας τρόπος απόκτησης νέων δεξιοτήτων. 

Τέλος με μικρές και απλές συμβουλές η Ακαδημία GALAXY καλεί τους γονείς να:

Χαλαρώσουν και να αφήσουν τα παιδιά να παίξουν 

Αφήσουν τα παιδιά να κάνουν λάθη

Οι φωνές και οδηγίες το μόνο που κάνουν είναι να τους αποσπούν την προσοχή

Να ενθαρρύνουν την προσπάθεια τους και να επευφημούν την ομάδα με κόσμιο τρόπο 

Αποφεύγουν την έντονη εκδήλωση 

Να έχουν λογικές προσδοκίες από τα παιδιά τους 

Δίνεται έμφαση στην μέγιστη προσπάθεια και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!272