ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΚΥΠΡΟΣ: Ενώνουν δυνάμεις ΑΗΚ και Υπηρεσία Θήρας – Πρωτοποριακή μέθοδος προστασίας πτηνών με τη χρήση drone - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ενώνουν δυνάμεις ΑΗΚ και Υπηρεσία Θήρας – Πρωτοποριακή μέθοδος προστασίας πτηνών  με τη χρήση drone - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε μια πρωτοποριακή για τα κυπριακά και όχι μόνο δεδομένα κίνηση, προχωρά η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, αφού θα τοποθετήσει με τη χρήση μικρού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ειδικές σημάνσεις σε περιοχές Natura 2000, με στόχο τη μείωση θανάτων πτηνών στα καλώδια υψηλής τάσης.

 Όπως αναφέρει και σε σχετική της δημοσίευση στο Facebook την Παρασκευή 1/12, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, η Υπηρεσία σε συνεργασία με την ΑΗΚ, προχωρούν σε τοποθέτηση ειδικής σήμανσης για πτηνά, σε καλώδια υψηλής τάσης.

Σε πρώτη φάση, θα τοποθετηθούν 700 μηχανισμοί αποτροπής προσκρούσεων σε καλώδια υψηλής τάσης, σε απόσταση επτά χιλιομέτρων. Οι ειδικοί αυτοί μηχανισμοί σήμανσης, που είναι ανακλαστικοί, φωτοβόλοι και περιστρεφόμενοι, θα τοποθετηθούν με ειδικό drone στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας στις «Κοιλάφες Διαρίζου», στη κοιλάδα «Χα-ποτάμι», και εντάσσονται στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 .

Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσίευση, ΑΗΚ και Υπηρεσία Θήρας, ευελπιστούν στη μείωση θανατηφόρων προσκρούσεων πτηνών σε καλώδια υψηλής τάσης, κάτι που αποτελεί σημαντική απειλή για τα είδη πτηνοπανίδας.


Όπως εξηγεί η δημοσίευση, πτηνά προσκρούον σε καλώδια υψηλής τάσης, λόγω του ότι είναι μικρής διαμέτρου και δεν αναγνωρίζονται.

Η τοποθέτηση με drone των συγκεκριμένων μηχανισμών άρχισε πρόσφατα να εφαρμόζεται, λόγω του ότι πολλές περιοχές είναι δύσβατες, ενώ η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες που άρχισε να εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία από τη δημοσίευση της Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας:

 

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top