ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: 'Η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία για το Μεταναστευτικό' – Στο τραπέζι και το Κυπριακό

Πρόεδρος Αναστασιάδης: 'Η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία για το Μεταναστευτικό' – Στο τραπέζι και το Κυπριακό

Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την αντιμετώπιση της εξωτερικής διάστασης του μεταναστευτικού προβλήματος, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνόδου και συζητώντας το μεταναστευτικό, άδραξε την ευκαιρία και έθεσε και πάλι το Κυπριακό, το θέμα της Τουρκίας, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της εξωτερικής αντιμετώπισης της μετανάστευσης και κατ’ επέκταση η συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή, η μη επίλυση του Κυπριακού, δεν δίνει τη δυνατότητα για ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του «έθεσε εξαντλητικά το θέμα της επίλυσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» και πως «μια δίκαιη επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει χωρίς εγγυήσεις επεμβατικά δικαιώματα, ειδικά τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο ίδιο μήκος κύματος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΑλέξηςΤσίπρας, «ενημερώνοντας και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ακριβώς αυτά που τόνισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ανάγκη δηλαδή για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χωρίς εγγυήσεις επεμβατικά δικαιώματα και τουρκικά στρατεύματα».

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος την χαρακτήρισε «εξαιρετικά παραγωγική» και είπε πως «οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ, ασχολήθηκαν με σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της ΕΕ, όπως την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, την κοινωνική πολιτική, το μεταναστευτικό, το θέμα της εφαρμογής της PESCO».

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε τι «είναι εξίσου πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι άρχισε και επίσημα η εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων που θα διευρύνουν την κοινή εξωτερική πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ».

«Η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας γιατί έχει πάρα πολλά να δώσει, μέσω διευκολύνσεων και στο εναέριο και στο θαλάσσιο της χώρο, ώστε να πετύχουν αυτά τα προγράμματα και να πετύχει η κοινή προσπάθεια που γίνεται για κοινή ασφάλεια και άμυνας της ΕΕ», σημείωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top