ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. ΦΥΛΑΚΕΣ: Κοπή της πίτας από την πρώτη Κυρία – Τραγούδησαν μέχρι και όπερα! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κ. ΦΥΛΑΚΕΣ: Κοπή της πίτας από την πρώτη Κυρία – Τραγούδησαν μέχρι και όπερα! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

H κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των κρατουμένων γυναικών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10/01 στην γυναiκεία πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών.

Η πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδου μαζί με την Μαρία Αβέρωφ Νεοφύτου, την Επίτροπο Ισότητας Ιωσηφίνα Αντωνίου καθώς και την Πρόεδρο του Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορίας και τα Επαρχιακά Συμβούλια παραβρέθηκαν την Τετάρτη 10/01, στην κοπή της βασιλόπιτας για τις γυναίκες κρατούμενες των Κεντρικών Φυλακών.

Σε μια ζεστή τελετή η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ανέφερε πως «Οι γυναίκες κρατούμενες αποτελούν μια ιδιαίτερη και μειοψηφούσα ομάδα κρατουμένων ανάμεσα στον πληθυσμό των κρατουμένων, λόγω του μικρού σχετικά ποσοστού τους (7%), με συγκεκριμένες ανάγκες και ιδιαιτερότητες τις οποίες πάντοτε λαμβάνουμε υπόψη στα θέματα ιατρικής περίθαλψης και στη διαμόρφωση της πολιτικής μας όσον αφορά στα θέματα ψυχαγωγίας, της επαφής τους με τον έξω κόσμο και της συμμετοχής τους σε αθλητικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες, τόσο εντός όσο και εκτός της Φυλακής».

Επεσήμανε δε πως «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταβάλει μεγάλες και καινοτόμες προσπάθειες επιφέροντας ουσιαστικές αλλαγές στον έγκλειστο πληθυσμό και ειδικότερα στις γυναίκες που ήταν πάντοτε ο παραμελημένος πληθυσμός των φυλακών, ώστε το έγκλειστο περιβάλλον να είναι φιλικότερο σε αυτές και η παραμονή τους στον χώρο των φυλακών να είναι δημιουργική και εποικοδομητική, με συνθήκες που να προσομοιάζουν κατά το δυνατόν με τις συνθήκες εκτός φυλακής».

Η πρώτη Κυριά μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις γυναίκες κρατούμενες ενώ το φλουρί επεφύλασσε δώρο και από τις οργανώσεις του Γυναικείου Ομίλου Πρωτοπορίας.

Να σημειώσουμε πως μέλη της χορωδίας των κρατουμένων τραγούδησαν διάφορα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ την εκδήλωση 'έκλεψε΄ ο κρατούμενος Αντρέας  Παπαδόπουλος που τραγούδησε όπερα μαζί με την γνωστή τενόρο Καίτη Οικονομίδου.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας κρατούμενες και φιλοξενούμενοι απόλαυσαν το φαγοπότι που στήθηκε στην πτέρυγα 3 των Κεντρικών Φυλακών. 

 

Να σημειώσουμε πως πρώτη φορά στα χρονικά η πρώτη Κυρία επισκέφθηκε τις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top