ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TVONE: Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη Διζωνική – Η νεολαία αμφισβητεί

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ TVONE: Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη Διζωνική – Η νεολαία αμφισβητεί

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, τα δείγματα της οποίας δημοσιεύσαμε, η δημοσκόπηση της PulseMarket για λογαριασμό του TVONE, εξήγαγε σημαντικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα του Κυπριακού.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή (12/1) στο κανάλι TVONE και είχε δείγμα 1.010 άτομα, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διαιρεμένη όσον αφορά στη μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα (κατά 21%) ή κάπως (κατά 26%) με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τη βάση λύσης δηλαδή που συζητείται από όλες τις ηγεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως, την ίδια ώρα, το 45% των πολιτών δηλώνει ότι διαφωνεί με τη ΔΔΟ είτε κάπως (κατά 16%) είτε απόλυτα (κατά 29%).

Περαιτέρω, στις ηλικίες 18-34 το 55% διαφωνεί με τη ΔΔΟ και το 37% συμφωνεί. Στους 35-54 το 47% συμφωνεί, ενώ το άλλο 47% διαφωνεί, ενώ στους άνω των 55 το 53% συμφωνεί και το 38% διαφωνεί.

Παράλληλα, οι υποστηρικτές του Αναστασιάδη συμφωνούν κατά 62% με τη Διζωνική ενώ διαφωνούν κατά 31%. Οι υποστηρικτές του Νικόλα συμφωνούν σε ποσοστό 27% και διαφωνούν σε ποσοστό 68%, ενώ του Μαλά συμφωνούν σε ποσοστό 69% και διαφωνούν κατά 21%. Τέλος, οι ψηφοφόροι του Γιώργου Λιλλήκα διαφωνούν κατά 66% και συμφωνούν κατά 29%.

Επομένως, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, καθίσταται πασιφανές ότι η ΔΔΟ περνάει μια σοβαρή κρίση ειδικότερα στα μάτια της νεολαίας. Οι υποψήφιοι δεν πείθουν το σύνολο των ψηφοφόρων τους για τις θέσεις τους, ενώ η επόμενη μέρα κρίνεται ενδιαφέρουσα.

Είναι πια βέβαιο ότι πλαίσια, αποφάσεις και συμφωνίες υψηλού ή χαμηλού επιπέδου δεν «υποχρεώνουν» τους πολίτες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Άρα, η 2α Μάρτη 2018 είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον ή το παρόν του Κυπριακού και των διαπραγματεύσεων. Όποιος και να εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top