ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη ήττα για Μπαρτσελόνα μετά από 29 ματς! (videos)

Πρώτη ήττα για Μπαρτσελόνα μετά από 29 ματς! (videos)

Την πρώτη της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 29 ματς και τις 17 Αυγούστου υπέστη η Μπαρτσελόνα στο τοπικό ντέρμπι της Καταλονίας, με την Εσπανιόλ να παίρνει τη νίκη 1-0 και το προβάδισμα για τον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου.

Στο «Κορνεγιά – Ελ Πρατ» έκανε στάση το φετινό τρένο της Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Εσπανιόλ, με γκολ του Όσκαρ Μελένδο στο 88′, πήρε τη νίκη με 1-0 στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό Κυπέλλου και το ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νόου».

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους «μπλαουγκράνα» μετά από 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τις 17 Αυγούστου, όταν είχε ηττηθεί στο ισπανικό Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η κάτοχος του ισπανικού Κυπέλλου ήταν καλύτερη για περισσότερη από μία ώρα αγώνα, όταν και έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, όμως ο πορτέρο της Εσπανιόλ, Ντιέγκο Λόπεθ είχε διαφορετική γνώμη.

Έσωσε μια κλασική φάση του Μπουσκέτς στο 9′ και άλλες τρεις του Μέσι, στο 24′, το 54′ και το 63′. Η τελευταία μάλιστα ήταν σε εκτέλεση πέναλτι του Αργεντινού (σ.σ. το κέρδισε ο Σέρχι Ρομπέρτο).

Το συγκεκριμένο άστοχο πέναλτι ήταν το τρίτο για φέτος σε έξι εκτελέσεις και συνολικά υπ’ αριθμόν 21 για τον Μέσι, αριθμός που αγγίζει σχεδόν το 25% όσων έχει εκτελέσει στην καριέρα του.

Παράλληλα, ήταν και το δεύτερο που του αποκρούει ο Λόπεθ, ο μόνος τερματοφύλακας που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Από το 60′ και μετά πάντως η Εσπανιόλ ήταν καλύτερη, έφτασε κοντά στο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις ενώ στο 88′ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από έξοχη μπαλιά του Βίκτορ Σάντσεθ, γύρισμα του Ναβάρο στην καρδιά της άμυνας και πλασέ του Όσκαρ Μελένδο στην κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη για τους «μπλε» της Βαρκελώνης ήταν η πρώτη κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους τους μετά τον Φεβρουάριο του 2009 και ένα εκτός έδρας 2-1 για το πρωτάθλημα.

 

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top