ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνεται ο πόλεμος των επιτελείων – «Ακατάλληλος για οικονομική διαχείριση» ο Μαλάς

Εντείνεται ο πόλεμος των επιτελείων – «Ακατάλληλος για οικονομική διαχείριση» ο Μαλάς

Επανήλθε στον πόλεμο μεταξύ Σταύρου Μαλά και Νικόλα Παπαδόπουλου το Επιτελείο του δεύτερου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όλα άρχισαν με τα πυρά του Νικόλα Παπαδόπουλου εναντίον του Σταύρου Μαλά στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία».

Ο κ. Παπαδόπουλος, ενώπιον των υποστηρικτών του, είπε ότι «ο Σταύρος Μαλάς ήταν υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια η οποία μας οδήγησε στη χρεοκοπία» και «υπουργός Υγείας ο οποίος δεν έκανε τίποτα για την προώθησε του ΓεΣΥ».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης «πώς θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία» ο Σταύρος Μαλάς όταν «δεν μπορεί να πιέσει το ΑΚΕΛ για κανένα θέμα».

Ακολούθησε έντονη δήλωση του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στην οποία ρητά απέρριψε τις κατηγορίες χωρίς να αποφύγει τους χαρακτηρισμούς.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ από τυπικούς εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου να εμφανίζονται ως τιμητές της πολιτικής μου διαδρομής και ως υποτιμητές της υποψηφιότητάς μου», είπε, δηλώνοντας ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος «είναι ο τελευταίος από τον οποίο» μπορεί να δεχθεί «μαθήματα αξιοπιστίας».

Μάλιστα, δήλωσε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος «παριστάνει τον όψιμο προεκλογικό υπερασπιστή» των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης.
Για να επανέλθει το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου μέσω δήλωσης του Χρύση Παντελίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι «η υποψηφιότητα Μαλά είναι βγαλμένη από το παρελθόν».

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε την Πέμπτη (18/1) και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας, σε περιθώριο συνάντησης στα επαρχιακά γραφεία της ΑΗΚ, ότι «είναι προφανές πως το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου νιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και αντιδρά με τρόπο ο οποίος είναι, κατά την άποψή μου, πολύ διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίον συμπεριφερόταν πολύ πιο πρόσφατα». Εξήγησε επίσης ότι «δεν θα ακολουθήσουμε το επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται».

Με αντεπίθεση επανήλθε και το επιτελείο Παπαδόπουλου με δήλωση του επικεφαλής Χρύση Παντελίδη. Με ανακοίνωσή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σταύρος Μαλάς «είναι συνυπεύθυνος για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας» και «ακατάλληλος να διαχειριστεί την κυπριακή οικονομία».

Το ερώτημα που μένει είναι αν υπάρχει η εκτίμηση πως τα δύο αυτά επιτελεία θα συνεργαστούν στον δεύτερο γύρο. Πέραν των διαφορών στο Κυπριακό και σε άλλα ζητήματα, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης. Καλώς ή κακώς, το σκηνικό ξεκαθαρίζει…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top