ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Με μεγάλες προσδοκίες στην τηλεμαχία οι υποψήφιοι – Όλα στο τραπέζι

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Με μεγάλες προσδοκίες στην τηλεμαχία οι υποψήφιοι – Όλα στο τραπέζι

Ενώπιοι ενωπίοις τίθενται οι πέντε υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας το βράδυ (21:05) της Δευτέρας (22/1).

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Με αμείωτο ενδιαφέρον αναμένεται το διακαναλικό ντιμπέιτ, την ώρα που οι υποψήφιοι προσέρχονται στο «ρίνγκ» μάλλον με αμυντικές διαθέσεις.

Έξι μέρες πριν τις εκλογές, το παραμικρό λάθος στοιχίζει και προσφέρει στον αντίπαλο την ευκαιρία να κυριαρχήσει. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μας, δεν αναμένονται μεγάλα λόγια εκτός και αν υποχρεωθούν από τους δημοσιογράφους να υπερβάλουν εαυτόν.

Όσον αφορά τα διαδικαστικά, στις 9:05 ακριβώς θα αρχίσει η μοναδική τηλεμαχία των πέντε υποψηφίων στο στούντιο του ΡΙΚ, το οποίο θα εκπροσωπήσει ο διευθυντής ειδήσεων Πανίκος Χατζηπαναγής. Εκ μέρους του Alpha Κύπρου θα είναι ο Γιώργος Κασκάνης, από το TV ONE ο Μάριος Παπαηλία, ενώ τον ΑΝΤ1 θα εκπροσωπήσει ο Κυριάκος Πομηλορίδης και το ΣΙΓΜΑ ο Χρήστος Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ντιμπέιτ θα γίνει σε τέσσερις κύκλους. Οι δύο θα επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην εξωτερική πολιτική και στην ενέργεια, ενώ οι άλλοι δύο στην εσωτερική διακυβέρνηση και στην οικονομία.

Οι δημοσιογράφοι θα έχουν τριάντα δευτερόλεπτα για την ερώτηση και δεκαπέντε για την επερώτηση, ενώ οι υποψήφιοι θα έχουν δύο λεπτά για να απαντήσουν και ένα για τη συμπληρωματική ερώτηση. Με το τέλος κάθε γύρου ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, θα υπάρχει δυνατότητα δίλεπτου σχολιασμού από τον κάθε υποψήφιο.

Το δύο ωρών και δώδεκα λεπτών ντιμπέιτ αναμένεται να τραβήξει την προσοχή των Κυπρίων πολιτών, αλλά όχι και την ψήφο τους. Εξ εμπειρίας, η διακαναλική τηλεμαχία δεν είναι αυτό που θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους, αλλά θα δώσει τις τελικές εντυπώσεις στο ευρύ κοινό.

Εκεί στοχεύουν και οι πέντε υποψήφιοι. Με λίγα λόγια, η τηλεμαχία, παρά τις προσδοκίες, αναμένεται να είναι μια μικρή προεκλογική πρόβα για τον καθένα υποψήφιο.

Αναστασιάδης, Παπαδόπουλος, Μαλάς, Λιλλήκας και Χρίστου συναντώνται για πρώτη και τελευταία, μάλλον, φορά στο ίδιο στούντιο και θα προσπαθήσουν αφενός να προτάξουν τη διαφορετικότητά τους και αφετέρου να πλήξουν τους αντιπάλους. Στα λίγα, βέβαια, λεπτά που διαθέτουν θα επιλέξουν να οριοθετήσουν τις επιθέσεις τους.

Ο Πρόεδρος αναμένεται να λάβει τα περισσότερα πυρά, αλλά, όπως απέδειξε ο τελευταίος μήνας και ο Λιλλήκας και ο Μαλάς και ο Παπαδόπουλος έχουν να πουν και για τους υπόλοιπους υποψήφιους. Ο Χρίστου δε, θα λάβει την ευκαιρία να εξαπολύσει επιθέσεις, καθώς είναι από τις λίγες φορές που θα αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους επί ίσοις όροις.

Εν τέλει, το βάρος πέφτει στους δημοσιογράφους. Είναι, μάλλον, αναγκασμένοι –εφόσον οι υποψήφιοι δεν το κάνουν– να βάλουν «φωτιά» έστω και την υστάτη της προεκλογικής περιόδου. Να τους υποχρεώσουν να απαντήσουν, πέραν των τετριμμένων, σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Αλλιώς, υπάρχουν και τα συνδρομητικά…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top