ΕΛΛΑΔΑ

Η συγκλονιστική περιγραφή των δυο Ελλήνων πιλότων για τη φρίκη που έζησαν στην Καμπούλ – «Μπήκα κάτω από το στρώμα»

Η συγκλονιστική περιγραφή των δυο Ελλήνων πιλότων για τη φρίκη που έζησαν στην Καμπούλ – «Μπήκα κάτω από το στρώμα»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των δυο Ελλήνων πιλότων που σώθηκαν από θαύμα όταν ένοπλοι Ταλιμπάν συνέβαλαν σε ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι και να διασωθούν 160, χάρη στην επέμβαση των Αφγανών στρατιωτών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», οι δυο Έλληνες πιλότοι, Βασίλης Βασιλείου και Μιχάλης Πουλικάκος, περιέγραψαν την κόλαση της τρομοκρατίας την οποία έζησαν από κοντά, και αποκάλυψαν πώς κατάφεραν να σωθούν.

Τα όσα είπαν, μοιάζουν λες και είναι βγαλμένα από ταινία του Χόλιγουντ:

«Κατά τις 8 το βράδυ εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την βοηθητική είσοδο της κουζίνας περίπου 8 οπλισμένοι Ταλιμπάν, εξουδετέρωσαν τη φρουρά του ξενοδοχείου, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στο lobby του ξενοδοχείου και στο εστιατόριο. Σκότωσαν γύρω στα 10 άτομα εκεί.Τρέξαμε στα δωμάτιά μας σύμφωνα με τις διαδικασίες που μας είχε δώσει η εταιρία μας. Πήγαμε στα δωμάτιά μας και καλυφθήκαμε εκεί. Μας ακολούθησαν, ανέβαιναν επάνω στα δωμάτια, πυροβολούσαν , έσπαγαν τις πόρτες και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μέσα» περιγράφει ο Μιχάλης Πουλικάκος και κατέληξε λέγοντας:

«Την προηγούμενη φορά που έμενα σε αυτό το ξενοδοχείο έμενα στον 5ο όροφο όπου αυτή τη φορά δυστυχώς όλοι απεβίωσαν».

Ο Μιχάλης Πουλικάκος

«Όταν ξεκίνησε η επίθεση ανέβηκα στο δωμάτιο, έκλεισα τα φώτα, είδα την κίνηση από το μπαλκόνι, είδα ότι από τα 74 άτομα φρουρά του ξενοδοχείου δέκα εξ΄αυτών έφευγαν προς τη δεξιά πλευρά που ήταν στον λόφο και προφανώς δεν ενεπλάκησαν στην επίθεση. Προσπάθησα να κάνω κάποιες κινήσεις αλλά άκουσα θορύβους και οπλισμούς και ένιωσα ότι έρχονταν από τον διάδρομο. Για καλή μου τύχη ξεκίνησαν από την πόρτα που ήταν στο διπλανό δωμάτιο από μένα. Αφού την έσπασαν με βαρύ αντικείμενο και πυροβολισμούς, άφησαν εκεί κάποια κουτιά που ήταν τα πυρομαχικά τους και ξεκίνησαν για τη δική μου πόρτα. Είχα δυο κρεβάτια στο δωμάτιο μέσα, σήκωσα το στρώμα του ενός το έβαλα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω, πέταξα τα σεντόνια σε διάφορες κατευθύνσεις και άνοιξα την εξώπορτα του μπαλκονιού για να φαίνεται ότι έφυγα από την έξω πόρτα. Τότε πήρα το 2ο κρεβάτι, το σήκωσα και για καλή μου τύχη είχαν σβήσει εκείνη την ώρα τα φώτα του ξενοδοχείου, μπήκα ακριβώς από κάτω. Βέβαια δεν είχε χώρο, το κράταγα γιατί ήταν ένα ύφασμα σαν μουσαμάς, ώστε να αιωρείται σχεδόν 10 πόντους».

Ο Βασίλης Βασιλείου

Τότε μπήκαν στο δωμάτιο τρία άτομα μέσα. Ο ένας καθόταν στην πόρτα. Μπορούσα να δω τις κινήσεις, να καταλάβω τον αρχηγό που όλοι απευθύνονταν στον συγκεκριμένο. Ήταν ένα κοντό άτομο που πήγε προς το μπαλκόνι και άρχισε να πυροβολά προς το μπαλκόνι. Ο ένας εξ΄αυτών σήκωσε το κρεβάτι ενώ είχε πυροβολήσει πρώτα με μια σφαίρα. Για καλή μου τύχη σήκωσε όχι το δικό μου αλλά το διπλανό κρεβάτι. Μιλήσανε λίγο και μετά σηκωθήκανε και φύγανε αλλά ο ένας εξ΄αυτών έμεινε για όλη τη διάρκεια στο διπλανό δωμάτιο».

Πηγή: Star.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top