ΠΑΡΑ-THEMA

Τίθεται εν αμφιβόλω η ελευθερία του Τύπου – Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΑΦΡΙΚΑ»

Τίθεται εν αμφιβόλω η ελευθερία του Τύπου – Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «ΑΦΡΙΚΑ»

Η ελευθερία του Τύπου και του Λόγου προσβάλλονται αγρίως στις μέρες μας τόσο στην καθ' ημάς Ανατολή όσο και στην πολιτισμένη Δύση.

Ο σκοταδιστής Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους τζιχαντιστές και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που επιτίθεται συνεχώς στους δημοσιογράφους, θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσο ζούμε σε δημοκρατικά και πολιτισμένα χρόνια.

Ο κύριος Ερντογάν που για πολλούς ήταν ευρωπαϊστής και προοδευτικός και που, όπως υποστήριζαν, δεν είχε σχέση με προηγούμενους Τούρκους ηγέτες, έδειξε τα δόντια του στην εφημερίδα του Σενέρ Λεβέντ. Γιατί; Γιατί τόλμησε να συγκρίνει την εισβολή στο Αφρίν της βόρειας Συρίας με την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Και σε τούτη την προσβολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ερντογάν, που γέμισε τις φυλακές της χώρας του με «αντιφρονούντες», βρήκε άξιους συμπαραστάτες Τούρκους έποικους και φασίστες Τουρκοκύπριους που επιτέθηκαν με μανία στο κτήριο και στους εργαζόμενους της «ΑΦΡΙΚΑ» μετά τη διαταγή που ήρθε από την Άγκυρα.

Επί τούτου, ο Μουσταφά Ακιντζί, άνθρωπος ανοικτόμυαλος και προοδευτικός για πολλούς, επέλεξε να σχολιάσει αρνητικά το εξώφυλλο της εφημερίδας και να επιμείνει ότι δεν έγινε τουρκική εισβολή το 1974. «Κρεμώντας» έτσι τόσο τον Σενέρ όσο και την Ελευθερία του Τύπου που θεσπίστηκε στον κόσμο πολλά χρόνια πριν «εκλεγεί» στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Είναι υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον Σενέρ Λεβέντ και στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΦΡΙΚΑ». Η ελευθερία του λόγου δεν τρομοκρατείται και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η αντιμετώπιση του περιστατικού –που δεν είναι μεμονωμένο– από την Κυπριακή Δημοκρατία, ειδικά από τη στιγμή που ο κ. Λεβέντ είναι πολίτης της.

Το τι συμβαίνει, άλλωστε, στα κατεχόμενα είναι ουσιώδες για το μέλλον του κράτους και της κοινωνίας μας. Και προς Θεού, η ελευθερία του Τύπου πρέπει να προφυλαχθεί για να μην υπάρχουν προηγούμενα σε μια μελλοντική λύση του Κυπριακού. Για να μη βρεθεί και έξω από ΜΜΕ στις ελεύθερες περιοχές ο όχλος των εντολοδόχων του Ερντογάν.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top