ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: ‘Δεν μπορούν να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος’

ΓΓ ΑΚΕΛ: ‘Δεν μπορούν να απαντήσουν στα κρίσιμα ζητήματα Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος’

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καλώντας παράλληλα τους πολίτες που οραματίζονται μια Κύπρο διαφορετική, επανενωμένη και ευημερούσα, να στηρίξουν τον Σταύρο Μαλά.

Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του κόμματος του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Κύπρος βρίσκεται στα πρόθυρα της διχοτόμησης, ενώ η οικονομία βασίζεται σε συγκυρίες και ευκαιριακό σχεδιασμό, αντί σε ένα σταθερό πρόγραμμα ανάπτυξης. «Ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Ο δε κ. Παπαδόπουλος δεν διαθέτει τις πολιτικές θέσεις, τη σοβαρότητα, την ωριμότητα και ετοιμότητα που απαιτούνται» πρόσθεσε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι οι πολιτικές τους στο Κυπριακό οδηγούν αντικειμενικά στο ίδιο αποτέλεσμα, στη στασιμότητα και στο εφιαλτικό σενάριο της διχοτόμησης, ενώ στην οικονομία «εξυπηρετούσαν τους λίγους και εκλεκτούς αδιαφορώντας για τους πολλούς».

Κάλεσε παράλληλα τον κόσμο της Αριστεράς και της ευρύτερης Αριστεράς, αλλά και κάθε προοδευτικό Κύπριο «να ξαναπάρει στους ώμους του την τύχη της Κύπρου». Όπως είπε, την Κυριακή «πρέπει να φέρουμε εμείς την αλλαγή» την οποία περιέγραψε με όραμα, σχέδιο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σαφήνεια ο Σταύρος Μαλάς.

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, τα πέντε λεπτά που χρειάζεται κάποιος για να ψηφίσει την Κυριακή «θα καθορίσουν όχι τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά τις επόμενες δεκαετίες για την Κύπρο», ενώ κατέληξε, λέγοντας ότι ο Σταύρος Μαλάς αξίζει την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη ψήφο μας.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της πρόσληψης Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση απέτυχε και σε αυτό τον τομέα». Εκατοντάδες άνεργοι νέοι που επένδυσαν τις ελπίδες τους σε αυτή τη μεταρρύθμιση «χρησιμοποιούνται από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ως φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι οι ΣΥΟΠ εργάζονται με συμβόλαια, πολλές φορές πέραν από 300 ώρες το μήνα και αμείβονται με περίπου τρία ευρώ την ώρα, ενώ δεν υπάρχουν κανονισμοί στη βάση των οποίων λειτουργεί ο θεσμός και έτσι γίνονται εύκολα θύματα της αναξιοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι οι μεταθέσεις ΣΥΟΠ που έγιναν πριν από μόλις δύο μέρες «προκαλούν τουλάχιστον ερωτηματικά σε σχέση με τη χρονική συγκυρία».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ κάλεσε δεκάδες φορές το Υπουργείο Άμυνας να καταθέσει κανονισμούς ώστε να βελτιωθούν οι όροι εργασίας για τους ΣΥΟΠ, ενώ σε επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών του ΑΚΕΛ στη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΥΠΑΜ, ο Υπουργός απάντησε ότι όλα τα προβλήματα έχουν επιλυθεί, αποδίδοντας παράλληλα προεκλογική σκοπιμότητα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top