ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» ταράζει τα νερά – Εκκλήσεις Τουρκοκυπρίων πολιτικών

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Η πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» ταράζει τα νερά – Εκκλήσεις Τουρκοκυπρίων πολιτικών

Στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής (26/1) θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο σημείο κεντρικού δρόμου οι 21 οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 17:30 θα αρχίσει πορεία προς την ψευδοβουλή, όπου θα αναγνωστεί κοινή δήλωση.

Η πορεία γίνεται, όπως δήλωσε εκ μέρους της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων (KTOEOS), ο Σενέρ Ελτζίλ, μετά από μια σειρά από εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, όπως η βία ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και η παρέμβαση στους «θεσμούς» που αντιπροσωπεύουν τη βούληση των Τ/κ.

Όπως δήλωσε ο κ. Ελτζίλ, οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία. Η πορεία, όπως είπε, στοχεύσει στο να δείξει τον σεβασμό στην ενότητα, την ομοψυχία, την κοινωνική ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τονίσει «το πιο σημαντικό απ’ όλα που είναι η ειρήνη, η κοινωνική ειρήνη».

Τόνισε δε ότι η εκδήλωση είναι φιλειρηνική και δεν στοχεύει στη διαίρεση και τον διχασμό.

Από την πλευρά της, η Σελμά Εϊλέμ, πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, ανέφερε ότι τα συνθήματα που θα ακουστούν στην πορεία είναι «είμαστε λαός, υπάρχουμε, δεν θα σιωπήσουμε», «ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη», «να ζήσει η αδελφότητα των λαών», «ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία», «ώμος με ώμο ενάντια στον φασισμό», «αυτή η χώρα είναι δική μας, εμείς θα τη διοικήσουμε», «στοπ στη β ία ενάντια στη σκέψη».

Η τ/κ πολιτική ηγεσία απηύθυνε έκκληση για επικράτηση της λογικής μέσω γραπτής δήλωσης. Με ξεχωριστή δήλωση, οι Οζγκιουργκιούν, Ερχιουρμάν, Οζερσάι, Οζγιγίτ, Ντενκτάς και Αρικλί, αναφέρουν ότι «για το μέλλον της χώρας μας κάνουμε έκκληση σε όλες τις πλευρές της κοινωνίας, όποιες και αν είναι οι πολιτικές τους θέσεις, να ενεργούν με σύνεση».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» ήταν η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» και στον Σενέρ Λεβέντ, κατόπιν διαταγής του Ταγίπ Ερντογάν.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top