ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Κάντε το όπως το ναρκοτεστ και αφήστε τα ‘μιλλοσφοτζίσματα’

ΠΑΡΑ-THEMA: Κάντε το όπως το ναρκοτεστ  και αφήστε τα ‘μιλλοσφοτζίσματα’

Μετρά μερικές μέρες το νέο εργαλείο της Αστυνομίας για πρόληψη των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και ήδη εντοπίστηκαν οδηγοί να είναι θετικοί σε έλεγχο ναρκοτεστ, κάτι που επιβεβαιώνει τις υποψίες των Αρχών, τι γίνεται όμως με τις άλλες σοβαρές αιτίες;

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αρμόδιοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή την εφαρμογή του νάρκοτεστ, ένας καθόλου αμελητέος αριθμός θυμάτων σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, κατόπιν σχετικών ελέγχων, εντοπίζονται ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό τους.

Έτσι, όπως δείχνουν τα πράγματα, μέσω του ναρκοτεστ θα εντοπίζονται οι οδηγοί στους οποίους υπάρχει στο σάλιο τους ναρκωτική ουσία, ενώ αν σκεφτούμε και τις αποτρεπτικές ποινές που προνοεί ο σχετικός νόμος, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η Αστυνομία έχει ένα σημαντικό εργαλείο στη μείωση και πρόληψη σοβαρών τροχαίων αδικημάτων.

Τι γίνεται όμως με τις άλλες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, παραβίαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη ή και παραβίαση του ορίου ταχύτητας.

Πόσα δυστυχήματα είχαμε λόγω κατανάλοσης αλκοόλ και ταχύτητας, γιατί να μην εφαρμόζονται ανάλογες ποινές και σε άλλες τροχαίες παραβάσεις, αν αναλογιστούμε ότι τα πιο πάνω αποτελούν σε μεγαλύτερο βαθμό αιτίες πρόκλησης σοβαρής σύγκρουσης;

Πως κάποιος μεθυσμένος μπορεί να την βγάλει καθαρή, χωρίς δικαστήριο με ένα εξώδικο πρόστιμο;

Έτσι, αν για παράδειγμα εντοπιστεί να οδηγεί με ποσότητα αλκοόλης στο αίμα του, πάνω από το επιτρεπόμενο όριο να τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο μέχρι 3.500 ευρώ, ή στέρηση άδειας οδήγησης ή ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια, ή συνδυασμός των δύο ή όλων των ποινών μαζί, ασχέτως αν στο αίμα του έχει 22μg ή 80μg, αντί 24μg.

Τι γίνεται με την χρήση νόμιμων συνταγογραφούμενων φαρμάκων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία ή να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του οδηγού;

Σε καμία, μα καμία περίπτωση δικαιολογείται η οδήγηση υπό την επήρεια οποιασδήποτε ουσίας που μπορεί να αποτελέσει αιτία πρόκλησης τροχαίου, αλλά ίσως έφτασε ο καιρός όλες οι αιτίες πρόκλησης σοβαρού τροχαίου να τεθούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο με τις ίδιες αποτρεπτικές ποινές.

Ας αφήσουμε τα ‘μιλλοσφοτζίσματα΄ και ας πάρουμε στα σοβαρά το θέμα της πρόληψης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Χ.Ζ.

*Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top