ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα είπαν και στα γαλλικά – Τέλειωσαν τα ψέματα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Τα είπαν και στα γαλλικά – Τέλειωσαν τα ψέματα

Σαφώς πιο ζωντανός και πιο παραγωγικός ήταν ο διάλογος μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά στο δεύτερο Debate που αναμετρήθηκαν, αυτή τη φορά μόνοι τους.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Οι δύο διεκδικητές του προεδρικού θώκου σε ένα, όπως χιλιοειπώθηκε, γαλλικού τύπου debate συνομίλησαν, αντιμίλησαν, μονολόγησαν και λογομάχησαν προκειμένου να πείσουν όσους δεν πείστηκαν την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Εκείνο που συζητείται είναι η κυριαρχία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συζήτηση για το Κυπριακό και η άνεση του Σταύρου Μαλά στα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Με γκριμάτσες, ήχους, μορφασμούς και χειρονομίες προσπάθησε να επηρεάσει τον ανθυποψήφιό του ο Νίκος Αναστασιάδης, εμφανώς επηρεασμένος από το «γαλλικό μοντέλο».

Στο Κυπριακό η συζήτηση ήταν σαν ανάκριση του Προέδρου από τον κύριο Μαλά, ο οποίος σκλήραινε πολλές φορές τις απόψεις του για να διαφωνήσει με τον κύριο Αναστασιάδη.

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Πρόεδρο για το δικαίωμα βέτο στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδη αντέδρασε και ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DEBATE: Το έγγραφο που κατάθεσε στο Κραν Μοντάνα θα δώσει στη δημοσιότητα την Πέμπτη 1/2 ο Ν. Αναστασιάδης

Στα ενεργειακά, ο κύριος Μαλάς επιχείρησε να αναδείξει κακούς χειρισμούς και καθυστέρηση στους σχεδιασμούς, ενώ ο κ. Αναστασιάδη αντέκρουσε τις κατηγορίες.

Για το δεύτερο μέρος της συζήτησης, αυτό για την εσωτερική διακυβέρνηση, δεν υπήρχε νικητής. Ο Σταύρος Μαλάς ήταν πιο επιθετικός, αλλά και οι δύο υποψήφιοι είχαν να πουν κάτι ο ένας για τον άλλον. Για το ΓεΣΥ, την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα.

Μετά τα κακά σχόλια για την υποτονικότητα του πρώτου debate οι δύο υποψήφιοι, αφού παρακολούθησαν πιθανώς την πρόσφατη τηλεμαχία Λεπέν-Μακρόν, προσπάθησαν να κυριαρχήσουν έναντι του αντιπάλου.

Ενώπιος ενωπίω, με χαρτούρα ή tablet, Αναστασιάδης και Μαλάς έδωσαν την τελευταία τους μάχη με τη σκέψη πάντα στους αναποφάσιστους.

Ξεπερνώντας κατά πολύ τον προκαθορισμένο χρόνο, οι δύο υποψήφιοι δεν έδωσαν είδηση στο κοινό, παρά μόνο αντιμαχίες και επικοινωνιακά παίγνια.

Από την άλλη, η αμηχανία των δημοσιογράφων, οι οποίοι, μάλλον, είχαν διακοσμητικό ρόλο, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Σε τρία πάντως 24ωρα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει Πρόεδρο. Είτε επανεκλέγοντας τον Νίκο Αναστασιάδη είτε δίνοντας εντολή στον Σταύρο Μαλά. Τέλειωσαν τα ψέματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top