ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KATEXOMENA: Διαμάχη Μπουρτζιού – Οζγκιουργκιούν για τον χάρτη

KATEXOMENA: Διαμάχη Μπουρτζιού – Οζγκιουργκιούν για τον χάρτη

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε σήμερα (2/2) τις δηλώσεις που αφορούν την επιστροφή του χάρτη που κατέθεσε η τουρκοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό «γελοίες».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν είπε ότι η κατάθεση του χάρτη από τ/κ πλευράς ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στους Τ/κ και ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει εναντίον της κατάθεσης του χάρτη.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι συμμετείχε στον σχηματισμό της «κυβέρνησης» συνασπισμού στα κατεχόμενα.

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος της «προεδρίας» Μπαρίς Μπουρτζιού δήλωσε ότι η αναφορά του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν δείχνει ότι δεν μελετά τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων που του αποστέλλει η «προεδρία».

Πρόσθεσε ότι εάν είχε διαβάσει τα έγγραφα, θα γνώριζε ότι οι προσπάθειες για απόσυρση του χάρτη άρχισαν από τον Ιούλιο.

Όπως είπε, μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα που έληξε χωρίς αποτέλεσμα, και αφού είχε ακουστεί ότι η ε/κ πλευρά απέσυρε τις προτάσεις της, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε στον 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε και τον ενημέρωσε ότι η τ/κ πλευρά θα αποσύρει τις προτάσεις της για το εδαφικό, ζητώντας να τους επιστραφεί ο χάρτης.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη αποδέχθηκαν το αίτημα της τ/κ πλευράς και πως θα έστειλαν κάποιον στη Γενεύη για να φέρει πίσω τον χάρτη. Συμπλήρωσε ότι τον χάρτη έφερε στον Μουσταφά Ακιντζί από την Γενεύη, ο Sergiy İllarianov στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Μπαρίς Μπουρτζιού είπε πως ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν δεν μπορεί να αποδεχθεί το ότι δεν θα είναι πλέον «πρωθυπουργός» και αρνήθηκε τις αναφορές του Οζγκιουργκιούν ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πήρε μέρος στον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης». Υπενθύμισε ότι ο Ακιντζί έδωσε την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» πρώτα στον Οζγκιουργκιούν, ο οποίος δεν τα κατάφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top