ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανοίγουν υποθέσεις διαρρήξεων από το 2011 – Καλούνται να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία τους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ανοίγουν υποθέσεις διαρρήξεων από το 2011 – Καλούνται να αναγνωρίσουν τα κλοπιμαία τους

Μέλη σπείρας διαρρηκτών, που από το 2011 δρούσε σε όλες τις Επαρχίες, εκτιμά η Αστυνομία πως είναι τα οκτώ πρόσωπα που συνέλαβε την Παρασκευή 02/02 στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας, σε δυο διαμερίσματα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.

Οι οκτώ οδηγήθηκαν το Σάββατο (03/02) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση τους.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης είπε πως, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, η Αστυνομία ερεύνησε τα δυο διαμερίσματα, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, όπου εντοπίστηκε περιουσία που διαφάνηκε πως αποτελεί προϊόν κλοπών και διαρρήξεων.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, κράνη, προσωπίδες, φυσίγγια, γυναικείες τσάντες, χρυσαφικά, χρήματα, ρολόγια, εργαλεία, καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών και συγκεκριμένα η κρυσταλλική ουσία “crystal ice”.

Στο πρώτο διαμέρισμα εντοπίστηκαν έξι πρόσωπα και άλλα δυο στο δεύτερο διαμέρισμα - επτά αλλοδαποί και μια Ελληνοκύπρια, από 30 μέχρι 47 ετών - ενώ σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη "φέρεται να είναι μέλη σπείρας που δρούσαν εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο στη Λεμεσό, αλλά και σε άλλες επαρχίες της Κύπρου".

"Τα πρόσωπα αυτά φαίνεται ότι ενέχονται σε υποθέσεις οι οποίες χρονολογούνται από το 2011", είπε και πρόσθεσε ότι ήδη έχει εξιχνιαστεί μια υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε στις 25 Αυγούστου 2012 καθώς και αριθμός διαρρήξεων εκείνης της περιόδου.

Εκτιμάται δε πως τα στοιχεία που αναγράφονται σε ταυτότητες και διαβατήρια κάποιων εκ των συλληφθέντων, είναι πλαστά.

Η Αστυνομία άρχισε να ανασύρει από τα αρχεία υποθέσεις που δεν εξιχνιάστηκαν, ενώ θα καλέσει άτομα που έπεσαν θύματα διαρρήξεων και κλοπών, για αναγνώριση της περιουσίας.

Οι συλληφθέντες αρνούνται ανάμειξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα, που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας και κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’.

Το δικαστήριο διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top