ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Χιλιάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα–Έραβαν σημαία 150 τ.μ. επτά μέρες

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Χιλιάδες λεωφορεία από όλη τη χώρα–Έραβαν σημαία 150 τ.μ. επτά μέρες

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο, της Κυριακής (4/02) για την μη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων στην Αθήνα, πολίτες καταφθάνουν από κάθε γωνία της χώρας, με τις Αρχές να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα υπό τον φόβο επεισοδίων.

Όπως αναφέρει το Σάββατο (3/02)η ελλαδική ιστοσελίδα “Πρώτο Θέμα”, πολίτες ετοιμάζονται να φτάσουν στην πρωτεύουσα για το συλλαλητήριο της Κυριακής, με λεωφορεία, πλοία και αυτοκίνητα, ενώ ήδη εγκαταστάθηκαν τα πρώτα ηχεία και ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο της εξέδρας των ομιλητών.

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά της ελλαδικής ιστοσελίδας για Ελληνική σημαία 150 τετραγωνικών μέτρων, με τον ήλιο της Βεργίνας η οποία θα βρίσκεται στα χέρια των διαδηλωτών την Κυριακή, ενώ για την δημιουργία της χρειάστηκαν εφτά μέρες.

Ακόμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Ζούγκλα”, η Ελληνική Αστυνομία στους σχεδιασμούς της λαμβάνει υπόψη και το ενδεχόμενο δράσεις ακροδεξιών και συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές.

Συγκεκριμένα, η “Ζούγκλα” αναφέρει ότι αναρχικοί έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια, ενώ το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο στις 14:00 στο Σύνταγμα.

Ενδεικτικό του πλήθους που αναμένεται είναι η αναφορά του ΣΚΑΪ στην ιστοσελίδα του που κάνει λόγο για 1.500 λεωφορεία που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα, ενώ η “Ζούγκλα” ανεβάζει τον αριθμό σε πάνω από 2.500.

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής, θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας οι σταθμοί του μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας. Παράλληλα θα υπάρχουν παρεμβάσεις από την Τροχαία σε όλο το κέντρο.

Κεντρικοί ομιλητές, σύμφωνα με τα ελλαδικά Μ.Μ.Ε. θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώχαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα, με περιορισμένο όμως αριθμό.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Κεντρική φωτογραφία από Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top