ΕΛΛΑΔΑ

Η νίκη Αναστασιάδη στον ελληνικό Τύπο – «Άνετη και καθαρή»

Η νίκη Αναστασιάδη στον ελληνικό Τύπο – «Άνετη και καθαρή»

Εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών και στην επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στον προεδρικό θώκο, κάνει ο σημερινός ελληνικός Τύπος.

Η εφημερίδα «Έθνος» υπό τον τίτλο «Επανεκλογή Αναστασιάδη, άνοδος της αποχής» σημειώνει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ήρθε πρώτος με 56%, μίαμιση μονάδα κάτω από το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του 2013, ενώ η αντίστοιχη άνοδος του Σταύρου Μαλά δεν ήταν ικανή να του δώσει τη νίκη.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αρνητικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων ήταν η αποχή, που άγγιξε το 26%, ανεβαίνοντας σημαντικά σε σύγκριση με το 18,42% του 2013. «Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο νικητές του πρώτου γύρου πέρασαν στον δεύτερο χωρίς να έχουν εν τω μεταξύ συγκροτήσει εμφανείς εκλογικές συμμαχίες ή γέφυρες “ψηφοδοσίας”, με τον καλούμενο “ενδιάμεσο χώρο” να ψηφίσει χθες “κατά συνείδηση”», σημειώνει η εφημερίδα σχολιάζοντας την απουσία συνεργασιών στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, το «Έθνος» σημειώνει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε εντολή για συνέχιση της πολιτικής του στα μέτωπα της οικονομίας, των ενεργειακών σχεδιασμών αλλά και του Κυπριακού, που χρήζει όμως επανεκκίνησης.

«Νέα εντολή στον Αναστασιάδη για συνέχιση της πολιτικής του» είναι ο τίτλος στο σχετικό θέμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που σημειώνει ότι ο Πρόεδρος πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για τον τρόπο που χειρίστηκε τόσο την οικονομία όσο και το Κυπριακό. «Παρά το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση, τα σημάδια βελτίωσης ενίσχυσαν την αίσθηση της επιστροφής στην ανάπτυξη και έδωσαν στον Νίκο Αναστασιάδη ποσοστό καθαρής νίκης», συμπεραίνει η εφημερίδα.

«Άνετη και καθαρή νίκη, που θα τον διατηρήσει στη θέση του προέδρου πέτυχε ο Νίκος Αναστασιάδης, κερδίζοντας τον αντίπαλό του, Σταύρο Μαλά αλλά και το «φάντασμα» της αποχής που έφτασε στο 26%», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών», υπό τον τίτλο «Νίκος Αναστασιάδης για άλλα πέντε χρόνια».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι του ενδιάμεσου χώρου δεν υπάκουσαν στη γραμμή για «ψήφο σε κανέναν» καθώς η πλειοψηφία όσων ψήφισαν τον Ν. Παπαδόπουλο στον πρώτο γύρο επέλεξαν να ψηφίσουν έναν από τους δύο υποψηφίους. Επιπλέον, η «Εφημερίδα των Συντακτών» σημειώνει ότι σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, το ερώτημα μετά την επανεκλογή Αναστασιάδη είναι το κατά πόσον «θα εξακολουθήσει να πατά σε δύο βάρκες» ενώ στην οικονομία είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που «συνάδει με τη συντηρητική δημοσιονομική σχολή σκέψης του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top