ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΥΓΕΙΑ: Πάνω από 23.000 περιμένουν για υπερηχογράφημα – Πονοκέφαλος οι λίστες αναμονής

ΥΓΕΙΑ: Πάνω από 23.000 περιμένουν για υπερηχογράφημα – Πονοκέφαλος οι λίστες αναμονής

Η εξάλειψη των λιστών αναμονής θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς αποτελούν ένα διαχρονικό πρόβλημα για το ίδιο το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαριλένας Παναγή («Ο Φιλελεύθερος») οι αριθμοί που καταγράφει το Υπουργείο και αφορούν τις λίστες αναμονής για τα δημόσια νοσοκομεία μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018 προκαλούν μεγάλη εντύπωση.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερο πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζεται στις λίστες αναμονής για υπερηχογραφήματα, για Μαγνητική Τομογραφία, για ορθοπεδικές επεμβάσεις και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες.

23 και πλέον χιλιάδες ασθενείς παγκυπρίως ανέμεναν μέχρι την 1η Ιανουαρίου τη σειρά τους για υπερηχογράφημα και 10 και πλέον χιλιάδες γυναίκες για τεστ Παπανικολάου.

Για υπερηχογράφημα στη λίστα αναμονής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ήταν εγγεγραμμένοι την 1η Ιανουαρίου 2018 13.114 ασθενείς, στη Λεμεσό 7.370, στη Λάρνακα 1.700, στην Αμμόχωστο 880.

Σε ότι αφορά το τεστ Παπανικολάου, στο Μακάρειο Νοσοκομείο ήταν εγγεγραμμένες 3.751 γυναίκες την 1η Ιανουαρίου, ενώ στη Λεμεσό 3.751.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top