ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ευρείας αποδοχής μεν, μονοκομματικό δε – Οι νεοεμφανιζόμενοι

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: Ευρείας αποδοχής μεν, μονοκομματικό δε – Οι νεοεμφανιζόμενοι

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρόλο που συναντήθηκε με τους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών, εντούτοις δεν δεσμεύτηκε ποτέ για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Υποσχόμενος, όμως, «κυβέρνηση ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής» ανέβασε τις προσδοκίες του λαού για ένα διαφορετικό υπουργικό Συμβούλιο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι αλλαγές δεν είναι συνταρακτικές. Βέβαια, οι αλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών, στο καυτό υπουργείο Υγείας (ενόψει ΓεΣΥ), στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Άμυνας είναι αξιοσημείωτες, όμως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν άλλαξε τα φώτα του ρόστερ της ομάδας του.

Κωνσταντίνος Πετρίδης (Εσωτερικών), Χάρης Γεωργιάδης (Οικονομικών), Ιωνάς Νικολάου (Δικαιοσύνης) και Γιώργος Λακκοτρύπης (Ενέργειας), Ζέτα Αιμιλιανίδου (Εργασίας) θα συνεχίσουν το έργο που άρχισαν, ενώ ο Κώστας Καδής (Γεωργίας) και Νίκος Χριστοδουλίδης (Εξωτερικών) θα εργαστούν από άλλο μετερίζι με τη μετακίνηση του τελευταίου να συζητείται με πολύ θετικό πρόσημο.

Για τον Πρόδρομο Προδρόμου, νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν χρειάζονται συστάσεις, ενώ η Κλέλια Βασιλείου που θα τον αναπληρώνει, γεννήθηκε το 1979 και διετέλεσε διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους.

Τα νέα πρόσωπα δεν είναι πολλά. Ωστόσο δίνουν στο Προεδρικό τη φρεσκάδα που χρειάζεται ενόψει της νέας και δύσκολης πενταετίας.

Από τη 1 Μαρτίου, που θα δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αναλάβουν ένα δύσκολο έργο σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για όλους τους τομείς της ζωής του κυπριακού λαού.

Ο 49χρονος υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος, όπως πρώτοι μεταδώσαμε την Τρίτη (13/12), είναι επιχειρηματίας, μέτοχος στην IMH και ιδιοκτήτης της αλυσίδας Gloria Jeans, αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο και κουβαλά ήδη την καυτή πατάτα που λέγεται ΓεΣΥ. Άλλωστε, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Είναι, μάλιστα, στενός φίλος του απερχόμενου Γιώργου Παμπορίδη.

Ο 55χρονος Κώστας Χαμπιαούρης, δάσκαλος για 32 έτη, βοηθός διευθυντής, διευθυντής, επιθεωρητής και τώρα πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Ο 44χρονος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης είναι δικηγόρος και καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Frederick. Είναι γιος του πρώην Αρχηγού Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη και καλείται να συνεχίσει το αθόρυβο έργο του Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Η Βασιλική Αναστασιάδου, γνωστή στους πολιτικούς κύκλους, είναι Γενική Διευθύντρια της Βουλής και αντικαθιστά τον Μάριο Δημητριάδη στο υπουργείο Συγκοινωνιών.

Η Νατάσα Πηλείδου, εκ των 100 που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, θα ηγηθεί του νεοφυούς υφυπουργείου Ναυτιλίας. Η κ. Πηλείδου είναι η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Όπως και να ’χει, «τα μακρά κοντά εγινήκασιν», που λέει κι ο λαός. Οι υπουργοί, όποιοι και να είναι, αναλαμβάνουν καίριες θέσεις. Από την 1η Μαρτίου τίθενται υπόλογοι πρωτίστως του λαού και δευτερευόντως του Προέδρου και των κομματικών ηγεσιών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top