ΔΙΕΘΝΗ

Με Τίλερσον ο Ερντογάν, με Μέρκελ ο Γιλντιρίμ – Τι περιλαμβάνουν οι ατζέντες

Με Τίλερσον ο Ερντογάν, με Μέρκελ ο Γιλντιρίμ – Τι περιλαμβάνουν οι ατζέντες

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται στην Τουρκία η σημερινή (15/2) επίσκεψη στην Άγκυρα του Αμερικανος ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ο οποίος θα έχει πρώτο θέμα στην ατζέντα του το Συριακό.

Για λόγους ασφαλείας η ακριβής ώρα άφιξής του στην Τουρκία δεν ανακοινώνεται, ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι απόψε στις 19.30 ώρα Τουρκίας (18.30 ώρα Κύπρου) θα συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και αύριο (16/2) το πρωί στις 11.00 ώρα Τουρκίας (10.00 ώρα Κύπρου) θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα και αύριο θα κριθεί εάν οι δύο χώρες θα καταφέρουν να τα βρουν ή θα χαλάσουν εντελώς τις σχέσεις τους. Η βασική τους διαφορά είναι η επιχείρηση Μέμπιτς την οποία η Τουρκία επιμένει ότι θα διεξάγει μετά το τέλος της επιχείρησης Άφριν παρά την αντίθεση των Αμερικανών.

Η δεύτερη σημαντική συνάντηση είναι του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο με την Γερμανία Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ η οποία θα κρίνει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις.

«Ήρθε η ώρα ανοίξουμε μια νέα σελίδα, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα με την Καγκελάριο Μέρκελ. Η Γερμανία είναι η σπονδυλική στήλη της Ευρώπης. Η Τουρκία είναι η σπονδυλική στήλη της περιοχής. Ας ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Ας ξεχάσουμε το παρελθόν, να κοιτάξουμε το μέλλον και να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις», δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού από το Βερολίνο.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top