ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση-σοκ από Ρώμη – Ιταλίδα ΥΠΑΜ: 'Κοινά αποδεκτή λύση με την Τουρκία'

Δήλωση-σοκ από Ρώμη – Ιταλίδα ΥΠΑΜ: 'Κοινά αποδεκτή λύση με την Τουρκία'

Σε τοποθέτηση που προκαλεί αίσθηση και μπορεί να θεωρηθεί ως υποστηρικτική των τραμπουκισμών της Τουρκίας στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα ανοικτά της Κύπρου, προέβη η υπουργός Άμυνας της Ιταλία Ρομπέρτα Πινότι.

«Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση με την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και θα φτάσουμε σε συμφωνία σύντομα με την Άγκυρα» είπε ανάμεσα σ΄ άλλα.

Και πρόσθεσε: «Θα φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής με την Άγκυρα, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Μίλησα με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας. Είχα συναντήσει τον Τούρκο υπουργό και σε άλλη σύνοδο που είχε γίνει στην Ρώμη. Αναζητούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, συνομιλούμε με την Τουρκία. Ανοίξαμε όλες τις διπλωματικές οδούς για να φτάσουμε σε λύση κοινής αποδοχής με την Αγκυρα, ελπίζουμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», είναι το ακριβές περιεχόμενο των τοποθετήσεων της Ρομπέρτα Πινότι.

Ως γνωστόν, η Τουρκία έστειλε μονάδες του στόλου της απέναντι στο ιταλικής ιδιοκτησίας (ΕΝΙ) θαλάσσιο γεωτρύπανο SAIPEΜ 12000 που εκτελούσε εργασίες στα ανοικτά της Κύπρου.

Μάλιστα, ανακλήθηκε και η απόσπαση της ιταλικής φρεγάτας από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου, για την προστασία του γεωτρύπανου.

Η δήλωση έγινε στην Σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι ενέργειες της Τουρκίας όχι μόνο δεν καταδικάζονται διεθνώς, αλλά οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας, όπως αποδεικνύει και η Πινότι, αντιμετωπίζονται ωσάν να είναι εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top