ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Διευθέτηση για τα δυο παιδιά του ζεύγους που συνελήφθη – Είχαν μιλήσει για 70 εκ.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ: Διευθέτηση για τα δυο παιδιά του ζεύγους που συνελήφθη – Είχαν μιλήσει για 70 εκ.

Τα όσα κατέθεσαν οι γονείς του άτυχου βρέφους που απεβίωσε στην Πάφο, ήταν αυτά που οδήγησαν στη σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Το ζεύγος είχε δηλώσει ότι το τριών μηνών παιδί είχε πέσει από ύψος 70 εκ., κι αυτό είχε οδηγήσει στις επιπλοκές με την υγεία του.

Ωστόσο, στο 17σελιδο πόρισμα των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττα και του Ανδρέα Μαρνερίδη, καταγράφεται ως αιτία θανάτου του βρέφους η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Με απλά λόγια, αποκλείεται ένα βρέφος να υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πρώτη ύψους μόλις 70 εκατοστομέτρων…

Ήδη έγιναν διευθετήσεις για τα δυο άλλα ανήλικα παιδιά του ζεύγους. Συγκεκριμένα, τη φύλαξη και φροντίδα τους μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ανέλαβε το γραφείο ευημερίας.

Την νενομισμένη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα και ο Ανδρέας Μαρνερίδης.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το τρίμηνο βρέφος είχε ανανήψει 45 λεπτά μετά που διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παλμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου τελικά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Το τρίμηνο βρέφος όταν επανέκτησε στις 19 Φεβρουαρίου καρδιακή λειτουργία υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνοειδή εμφορά.

Η μητέρα αρχικά κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ενώ το βρέφος βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε και χτύπησε στο μέτωπο, χωρίς όμως να ανησυχήσει κανένα από τα μέλη της οικογένειας, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί.

Τότε μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εισροφήσει εμέσματα και δεν ανταποκρινόταν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι προσπάθειες ανάνηψης, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρις ότου αποκαταστάθηκε η καρδιακή, αλλά όχι και η εγκεφαλική λειτουργία του βρέφους.

Ακολούθως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στον Γενικό Νοσοκομείο Πάφου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και πήραν κατάθεση από την μητέρα του βρέφους για τον τρόπο με τον οποίο αυτό τραυματίστηκε και υπό ποιες συνθήκες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top