ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Total Loss ο γερανός – Στην Λευκωσία ο 28χρονος Αντρέας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Total Loss ο γερανός – Στην Λευκωσία ο 28χρονος Αντρέας

Εξελίξεις στο θέμα του εργατικού ατυχήματος στο λιμάνι Λεμεσού. Στην Κύπρο έφτασε Ιταλός εμπειρογνώμονας της κατασκευαστικής εταιρείας του γερανού για να προβεί σε επιτόπιες εξετάσεις του μηχανήματος.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Οι έρευνες των αρμοδίων για τα αίτια του εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/02) στο λιμάνι Λεμεσού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 28χρονου χειριστή, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο γερανός αφού κρίθηκε ασφαλής, προσεγγίστηκε από λειτουργούς. Οι τελευταίοι πήραν τα δυο ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει και τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν τα ενδεχόμενα λειτουργικά προβλήματα που οδήγησαν στο τραγικό ατύχημα.

Ο εμπειρογνώμονας από την κατασκευαστική εταιρεία προέβη σε επιτόπιες εξετάσεις κρίνοντας τον μη κατάλληλο για να διορθωθεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Προϊστάμενο του Επαρχιακού Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Λεμεσό, κ. Κύπρο Κύπρου, μας ανέφερε πως οι εξετάσεις και η διερεύνηση του πολύ σοβαρού εργατικού ατυχήματος συνεχίζονται ενώ για την ώρα δεν υπάρχει πόρισμα για τα αίτια του ατυχήματος.

Να σημειώσουμε πως ο 28χρονος οδηγός του γερανού, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Λευκωσίας με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μετά από διευθετήσεις της οικογένειας, στην Κύπρο βρίσκονται γιατροί από το εξωτερικό.

Θυμίζουμε πως ο 28χρονος οδηγούσε γερανό προκειμένου να ελέγξει εάν λειτουργούσε κανονικά, καθώς είχε παρουσιάσει μηχανικό πρόβλημα.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το όχημα ανατράπηκε και έπεσε στο έδαφος, στη δεξιά πλευρά του οδηγού. Ο νεαρός ήταν στο κουβούκλιο του γερανού το οποίο βρισκόταν σε ύψος 12 μέτρων.

Ο 28χρονος εγκλωβίστηκε εντός του οχήματος και με την επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε, για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τους ιατρούς ο 28χρονος Ανδρέας φέρει κάκωση θώρακα και νεφρού και κατάγματα σπονδυλικής στήλης, αυχένα, λεκάνης και οσφυϊκής μοίρας. 

Η κατάσταση της υγειας του παραμένει ακόμη κρίσιμη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top