ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ: Στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης – «Συντονισμός ενεργειών» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΘΗΝΑ: Στο Προεδρικό  ο Χριστοδουλίδης – «Συντονισμός ενεργειών» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης (6/3) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Χριστοδουλίδης, επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο και αντάλλαξε απόψεις με τον κ. Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, υπήρξε χρήσιμη ενημέρωση από τον Πρόεδρο Παυλόπουλο.

Την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος υπενθυμίζοντας ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία συνιστούν και προκλήσεις απέναντι στην ΕΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεσμεύεται από το δίκαιο της θάλασσας και σημείωσε ότι η Άγκυρα γνωρίζει πως οποιαδήποτε παραβίασή του συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε, τέλος, ότι συμφωνεί με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου να θέσουν το ζήτημα της παραβίασης των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώπιον όλων των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η σύγκλιση θέσεων και ο συντονισμός ενεργειών Ελλάδας-Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top