ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΟΝΙΑΤΗ: Συγκλονίζει μαθήτρια που επέβαινε στο λεωφορείο - 'Ο χάρος μας έστησε καρτέρι' – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΟΝΙΑΤΗ: Συγκλονίζει μαθήτρια που επέβαινε στο λεωφορείο - 'Ο χάρος μας έστησε καρτέρι' – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

‘Ο χάρος μας έστησε καρτέρι’, εξομολογείται μια από τους μαθητές που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου που κατέπεσε σε δεξαμενή νερού στον Μονιάτη, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις συμμαθητές της.

Ήταν 13 Μαρτίου 1981, όταν ένα σχολικό λεωφορείο επέστρεφε από εκπαιδευτική εκδρομή στο Τρόοδος. Οι μαθητές του Ένατου Γυμνασίου Λεμεσού, τραγουδούσαν στα πίσω καθίσματα ξέγνοιαστοι από το σχολικό άγχος και ξαφνικά το λεωφορείο άρχισε να τρέχει στην κατηφόρα σαν τρελό. Το γέλιο και το τραγούδι των μαθητών κόπηκαν απότομα.

Κοντά στις Πλάτρες και πιο συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό «Μόντε Μονιάτη», το λεωφορείο ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο οδηγός πανικοβλημένος προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση.   

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσαν Βρετανοί, πάνω στη μεγάλη στροφή «θανάτου» στον Μονιάτη, ενώ στην συνέχεια έκανε βουτιά σε γκρεμό και τελικά σφηνώθηκε σε μία δεξαμενή νερού ύψους 20 μέτρων. Μαθητές και καθηγητές, άρχισαν να πνίγονται.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Τα φρένα, τα φρένα». Η σχολική εκδρομή που κατέληξε στο θάνατο 3 μαθητριών, στην στροφή του θανάτου στον Μονιάτη. Ο ηρωικός καθηγητής που έσωσε πολλές ζωές

Δυστυχώς από το φοβερό δυστύχημα δεν πρόλαβαν όλοι οι μαθητές να σωθούν. Είκοσι λεπτά μετά τη σύγκρουση, ανέσυραν από το λεωφορείο τρεις μαθήτριες οι οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό.

Τα τραγικά γεγονότα, θυμήθηκε με αφορμή την ‘μαύρη’ επέτειο του δυστυχήματος, μια εκ των μαθητριών που βρίσκονταν εντός του λεωφορείου.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την Τρίτη (13/3), αναφέρθηκε στην ημέρα του δυστυχήματος αναφέροντας, ‘Πριν 37 χρόνια σαν μαθήτριες ξεκινήσαμε ανέμελα μια σχολική εκδρομή χωρίς να γνωρίζουμε ότι ο χάρος μας έστησε καρτέρι. Ζήλεψε την ευτυχία μας και μας έριξε στην δεξαμενή στον Μονιάτης περνώντας μαζί του τρία υπέροχα κορίτσια την Αναστασία, την Κατερίνα και την. . Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχουλες τους. δεν σας ξεχνάμε ποτε’.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top