ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην φυλακή ο παραλίγο συζυγοκτόνος – Την πυροβόλησε δύο φορές

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην φυλακή ο παραλίγο συζυγοκτόνος – Την πυροβόλησε δύο φορές

Καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση, ο 44χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει την σύζυγό του, μέσα στην ίδια του την μπυραρία.

Από ευτυχή σύμπτωση, όπως το έθεσε το Εφετείο, δεν κατέληξε σε τραγωδία η ζήλια 44χρονου ο οποίος αποπειράθηκε να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους, λόγω υποψίας του ότι είχε ερωτική σχέση με άλλον άντρα.

Ο 44χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου και παράνομη οπλοκατοχή, άσκησε έφεση επιδιώκοντας ανατροπή της καταδίκης ή μείωση της επιβληθείσας 9ετούς ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας.

Την απόφαση του Εφετείου, παρουσιάζει σε δημοσίευμα του ο ‘Φιλελεύθερος’, όπου αναφέρεται πως, μεταξύ τους υπήρχαν συνεχώς προστριβές. Αιτία ήταν οι υποψίες που είχε ο 44χρονος ότι η σύζυγός του, με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση, τον απατούσε. Ο 44χρονος ήταν ιδιοκτήτης της μπιραρίας, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα. Η συζήτηση αφορούσε και πάλι το ίδιο ζήτημα και ο καταδικασθείς ζητούσε επίμονα από τον πρώην σύζυγό του να παραδεχθεί ότι είχε άλλη σχέση.

Σε κάποιο σημείο της είπε «…πες μου ότι μου έκανες κέρατα και να σε αφήσω ήσυχη». Όπως σημειώνεται στην απόφαση το Δικαστηρίου, η παραπονούμενη για να την αφήσει ήσυχη, του απάντησε: «Εάν θέλεις να ακούσεις αυτό ναι έκανά σου κέρατα». Η αναφορά αυτή, όπως προκύπτει από τα όσα ακολούθησαν, εξόργισε τον 44χρονο. 

Στην συνέχεια ο 44χρονος, όπως προκύπτει από τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, άρπαξε μια μεταλλική καρέκλα και την έριξε προς το μέρος της. Εν συνεχεία, έπιασε το κυνηγετικό όπλο που είχε κρυμμένο στην μπιραρία και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της.   

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου, «στην εξέλιξη του επεισοδίου, η παραπονούμενη άρχισε να τρέχει προς τη μεριά της κυρίως εισόδου. Ο κατηγορούμενος έτρεξε και αυτός και σημαδεύοντάς την, πυροβόλησε προς το μέρος της -με πρόθεση παράνομης θανάτωσής της- ενώ βρισκόταν τη στιγμή εκείνη σε απόσταση 2-2,5 μέτρων από την παραπονούμενη. Τη στιγμή εκείνη (του πρώτου πυροβολισμού), η παραπονούμενη ίστατο κρυπτόμενη πίσω από την επενδυμένη με πέτρα κολόνα για να προστατευθεί…». Ένας από τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν την τραυμάτισε ελαφρά.      

Επικυρώνοντας τόσο την καταδίκη όσο και την ποινή το Εφετείο παρέθεσε ένα απόσπασμα από την απόφαση του Κακουργιοδικείου με το οποίο συμφώνησε πλήρως, υποδεικνύοντας ότι «ο κατηγορούμενος ενήργησε εγωιστικά και με πλήρη αδιαφορία για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή της γυναίκας που τόσο πολύ αγαπούσε (όπως λέγει) και που ήταν η μητέρα του μικρού παιδιού τους, αλλά και η μητέρα των δύο άλλων παιδιών (της παραπονούμενης) τα οποία τόσο πολύ αγαπούσε ο κατηγορούμενος. Την κυνήγησε μανιωδώς εντός της μπιραρίας έχοντας στα χέρια και χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό όπλο, έχοντας σαφή υπεροχή έναντί της από απόψεως σωματικής δυνατότητας και δύναμης πυρός».  

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top