ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Δεν έπεισε ο Τιμολέων – «Να ανοίξω ένα λούκκο να δώκω μέσα»

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Δεν έπεισε ο Τιμολέων – «Να ανοίξω ένα λούκκο να δώκω μέσα»

Δεν έπεισε τους δικαστές ο 71χρονος Τιμολέων Θεμιστοκλέους, ο οποίος καταδικάστηκε για τον φόνο του γιου του Οδυσσέα στις 14/10 του 2015.

Της Ιώαννας Μάντζιηπα 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού μετά από την παρέλευση περίπου τριών χρόνων, αποφάσισε πως ο 71χρονος είναι ένοχος για τον θάνατο του γιού του και πλέον αντιμετωπίζει ενδεχόμενο να φυλακιστεί δια βίου.

Όπως αναφέρθηκε στη απόφαση του δικαστηρίου, σε κατάθεση του ο γιός του Αλέξανδρος είπε πως επισκέφθηκε τον πατέρα του στο νοσοκομείο και ότι του έδειξε φωτογραφία του αδελφού του Οδυσσέα.

Τότε ο πατέρας του είπε: «Εν με τούτον που έχουμε πρόβλημα». Ο Αλέξανδρος τον ρώτησε αν θυμόταν κάτι και τότε ο 71χρονος του είπε: «Δεν θυμάμαι να έπαιξαν και τα δυο φουσιέκια . Να ανοίξω ένα λούκκο να να δώκω μέσα».

Οι δικαστές στην πολυσέλιδη απόφαση τους ανέφεραν πως η μαρτυρία του Αλέξανδρου Θεμιστοκλεους, αδελφού του Οδυσσέα, είναι θετική στο σύνολο της και την υιοθετούν.

Σημειώθηκε μάλιστα, πως πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας. Η μαρτυρία του όπως αναφέρθηκαν δεν κλονίστηκε αν και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσπάθησε γι' αυτό.

Στην απόφαση τους οι δικαστές επεσήμαναν πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν σταθερός στις μαρτυρίες και στις καταθέσεις του, οι οποίες λήφθηκαν τρεις μήνες μετρά από το φονικό.

Συγκεκριμένα, τόνισαν πως στην προφορική του κατάθεση ισχυρίστηκε αρχικά ότι είχε πάει για ψάρεμά, ήρθε σπίτι το μεσημέρι, και πως είχε μιλήσει με τον Οδυσσέα. Όπως είπε, του ζήτησε τον αριθμό της ταυτότητά του για να διευθετηθεί εγχείρηση που θα υποβάλλονταν ο τελευταίος.

Σε άλλη κατάθεση του, ισχυρίστηκε πως δεν μίλησε καθόλου με τον γιο του και πως αυτός βρίσκονταν στο δωμάτιο. Άκουσε μάλιστα πυροβολισμό, βγήκε έξω και είδε τον άλλο γιο του (Αλέξανδρο) με άλλα δυο άτομα.

Σε ερωτήσεις που του υποβάλλονταν, ο πατροκτόνος αρνείτο να απαντήσει ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις επικαλείτο απώλειας μνήμης.

Αξιό αναφοράς είναι πως ο 71χρονος πατέρας είπε πως τα δυο του παιδιά είχαν προστριβές για θέματα περιουσιακά και για τα αυτοκίνητα.

Να σημειώσουμε πως η πιο πάνω εκδοχή απορρίφθηκε από την μαρτύρια της γιαγιάς των δυο αδελφών.

Καταληκτικά το δικαστήριο απεφάνθη πως ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής σημειώνοντας πως ο Τιμολέων είχε πρόθεση να διαπράξει το έγκλημα και να επιφέρει τον θανάτο του γιου του.

Να αναφέρουμε πως την Εισαγγελία εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντρέας Αριστείδης, ενώ η υπόθεση ορίστηκε για τις 27 Μαρτίου όπου θα αγορεύσει η υπεράσπιση του 71χρονου για μετριασμό της ποινής του.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top