ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαύρη νύχτα για Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με συντριβή από τη Μπαρτσελόνα – ΒΙΝΤΕΟ

Μαύρη νύχτα για Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με συντριβή από τη Μπαρτσελόνα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ολυμπιακός ήταν σε… άλλο γήπεδο, κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο στο ΣΕΦ, διαλύοντας τους «ερυθρόλευκους» με +27 (90-63). Αποθέωση για Σφαιρόπουλο και σύνθημα για ευρωπαϊκό από τον κόσμο.

Απογοητευτική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό με την Μπαρτσελόνα να κάνει… παρέλαση στο ΣΕΦ και να παίρνει έτσι το πρώτο της διπλό στην Euroleague μετά τις 29/12, αλλά και το δεύτερο συνολικά.

Οι «ερυθρόλευκοι», με την άσχημη εμφάνιση τους, ηττήθηκαν έπειτα από πέντε σερί νίκες και υποχώρησαν στο 18-8, τη στιγμή που η «Μπάρτσα» ανέβηκε στο 9-17.

Υπενθυμίζουμε ότι ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται αρχικά στην έδρα της ΤΣΣΚΑ (21/3) και στη συνέχεια να υποδέχεται την Εφές (23/3).

Δεν μπήκε με συγκέντρωση στο παρκέ ο Ολυμπιακός κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ σε 2′. Πάντως, Σπανούλης και Πρίντεζης επέτρεπαν στους γηπεδούχους να είναι μπροστά (10-6) μέχρι το πέμπτο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο, η «Μπάρτσα» πήρε τον έλεγχο και με μπροστάρηδες τους Τόμιτς και Μόερμαν επιθετικά κατάφερε να έχει προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 17-22.

Η «ερυθρόλευκη» άμυνα… έσφιξε στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ο ΜακΛιν μείωσε σε 25-27 με συνεχόμενους πόντους, αλλά οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν λύσεις για το γρήγορο 25-32.

Η επανεμφάνιση του Σπανούλη στο παιχνίδι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πλησιάσει (36-38), αλλά οι παίκτες του Πέσιτς συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (38-40) με τη λήξη του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο, οι δυο ομάδες είχαν αθροιστικά 5/28 τρίποντα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Παπαπέτρου, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια κατάρρευσης, ενώ η Μπαρτσελόνα ήταν ασταμάτητη και έτρεξε σερί 0-17 σε χρόνο… μηδέν για το 41-57!

Με καλάθια από Πρίντεζη και ΜακΛιν, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 50-59, αλλά η τρίτη περίοδος έληξε με διψήφια διαφορά (52-63).

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, πάντως, η Μπαρτσελόνα φρόντισε να κλειδώσει τη νίκη της με δυο τρίποντα από τους Ναβάρο και Μοερμάν (52-69, στο 32′).

Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά φτάνοντάς την και στο +33 (55-88). Τελικά, τα σουτ του Παπαπέτρου μάζεψαν την απόσταση στο 63-90.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90.

Η Στιγμή: Ασφαλώς, το διάστημα στην τρίτη περίοδο, στο οποίο η Μπαρτσελόνα πάτησε το γκάζι απέναντι στον σαστισμένο Ολυμπιακό και έτρεξε σερί 0-17 για το ευρύ 41-57. Από εκεί, δεν υπήρχε επιστροφή για τους Πειραιώτες.

Η Γκέλα: Η συνολική παρουσία του Ολυμπιακού αποτελεί γκέλα, αλλά… αποκαρδιωτικά ήταν τα ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου (6/30), όπως και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να πάρει 16 επιθετικά ριμπάουντ.

Η Διαιτησία: Ράντοβιτς, Γιόβτσιτς και Παστούσιακ δεν καθόρισαν την έκβαση του αγώνα με τα σφυρίγματα τους.

Η Εξέδρα: Περίπου 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις εξέδρες του ΣΕΦ και δημιούργησαν… ζεστή ατμόσφαιρα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πάντως, η παρουσία τους δεν ήταν αρκετή για τους Πειραιώτες. Αξίζει να σημειωθεί πως, προς το τέλος του αγώνα, ακούστηκε το όνομα του Σφαιρόπουλου, αλλά και σύνθημα για ευρωπαϊκό.

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top