ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος 2018 – Ποιος τερμάτισε πρώτος τα 42χλμ

Ολοκληρώθηκε ο Μαραθώνιος 2018 – Ποιος τερμάτισε πρώτος τα 42χλμ

Ο Κενυάτης Kiprugut Simon Kirui έκοψε πρώτος το νήμα στα 42 χιλιόμετρα του ΟΠΑΠ - Μαραθωνίου Λεμεσού- ΓΣΟ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (18/03), προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους αθλητές που συμμετείχαν στο σημερινό αγωνιστικό σκέλος του, όπου αναδείχθηκαν οι νικητές του αλλά και οι νικητές στο Βαλκανικό και Παγκύπριο Πρωτάθλημα της ΚΟΕΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, χιλιάδες ήταν οι δρομείς έτρεξαν και την Κυριακή (18/03) στους αγωνιστικούς δρόμους της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης της Κύπρου, η οποία ανέδειξε νικητή τον Κενυάτη Kiprugut Simon Kirui, με χρόνο 2 ώρες 18 λεπτά και 28 δεύτερα, τρέχοντας πέντε λεπτά έξω από το ρεκόρ διαδρομής και έξι από το ατομικό του, που σημείωσε πέρσι.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ουκρανός Sehii Popov και ο συμπατριώτης του Anatoliy Bondarenko. Ο Bondarenko είχε δηλωθεί και για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, το οποίο κέρδισε.

Πρώτη στις γυναίκες η 41χρονη Olivera Jevtic από τη Σερβία με χρόνο 2:44.26, η οποία κέρδισε και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η Jevtic, είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον Μαραθώνιο στο Πανευρωπαϊκό του 2006, ενώ έχει λάβει μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κενυάτικη υπόθεση ήταν και ο Ημιμαραθώνιος, με νικητή τον Nelson Kipkogei με χρόνο 1 ώρα 5 λεπτά και 40 δεύτερα, τρία λεπτά πίσω από το ατομικό του ρεκόρ, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν, αντίστοιχα, τα αδέλφια Igor και Dmitry Polyanskiy από τη Ρωσία.

 Στις γυναίκες κέρδισε η Elena Danilova από τη Ρωσία, με χρόνο 1:17.24, αφήνοντας πίσω της τις Βρετανίδες Gemma Hockett και Hannah Howard.

Πρωταθλητές Κύπρου για το 2018 αναδείχθηκαν ο Pavel Borodin και η Ιουλία Ανδρέου, αμφότεροι του ΓΣΠ. Ο Borodin ήταν τέταρτος στους άνδρες και η Ανδρέου έκτη στις γυναίκες.

Συνολικά την Κυριακή (18/03), δεύτερη και τελευταία μέρα του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού - ΓΣΟ, διεξήχθηκαν τέσσερις αγωνιστικοί δρόμοι, ο Μαραθώνιος 42 χιλιομέτρων, ο Ημι-Μαραθώνιος, ο Petrolina Energy Race 10χλμ και ο City Race 5χλμ.

Τις εκκινήσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο ΓΓ της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μαρκάρης και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού Ανδρέας Τσουλόφτας.

O 12ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό κανάλι, στήριξε το Καραϊσκάκειο Ιδρυμα, για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top