ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αποδέσμευση €1,1 εκατ. για 43 συμβούλους της κυβέρνησης – Ο απολυμένος και οι μισθοί

Αποδέσμευση €1,1 εκατ. για 43 συμβούλους της κυβέρνησης – Ο απολυμένος και οι μισθοί

Με σκοπό να καλύψει την ετήσια μισθοδοσία των συμβούλων που προσλήφθηκαν ή που ανανεώθηκαν τα συμβόλαιά τους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, 10 Υπουργούς και τον Δημήτρη Συλλούρη, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τη Βουλή αποδέσμευση €1.144.283 εκατομμυρίων.

Η Επιτροπή Οικονομικών θα εξετάσει το αίτημα, έχοντας μπροστά της και κατάλογο με ονόματα συμβούλων και των μισθών τους.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηστυλιανού («Ο Φιλελεύθερος») ξεχωρίζει η πρόσληψη του Παναγιώτη Σαλαφώρη, ο οποίος απολύθηκε από τον ΔΗΣΥ με οδηγίες του Αβέρωφ μετά από υποτιμητικά-σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και τώρα προσελήφθη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως εξάγεται από τον κατάλογο, οι ακαθάριστες απολαβές των εννέα συμβούλων που προσλήφθηκαν στο Προεδρικό ανέρχονται στις €288.231 ετησίως.

Συγκεκριμένα, η Κλέλια Βασιλείου, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, λαμβάνει 56.548 ευρώ, ο Παναγιώτης Σαλαφώρης 30.940 ευρώ, ο Άντρος Μιχαηλίδης 41.645, η Φανή Τσουρούλλη 20.706, η Ελένη Χάσικου 20.706 και η Εύη Λιασίδου 30.940.

Οι σύμβουλοι του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, λαμβάνουν 35.100 και 20.706 αντίστοιχα, ενώ η Άντζελα Ευαγγέλου, σύμβουλος του Πρόδρομου Προδρόμου, λαμβάνει 30.940 ευρώ ετησίως.

Οι σύμβουλοι των Υπουργών λαμβάνουν συνολικά €545.000 ετησίως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top