ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ‘Δικάζουν’ τον Χάρη στη Βουλή – Λήγει η προθεσμία για επενδυτές

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: ‘Δικάζουν’ τον Χάρη στη Βουλή – Λήγει η προθεσμία για επενδυτές

Σε κοινή Επιτροπή Οικονομικών και Ελέγχου εξετάζεται την Πέμπτη (29/3) το πολύκροτο θέμα του Συνεργατισμού.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών, αλλά και της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, οι βουλευτές που στελεχώνουν τις δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές θέτουν ερωτήματα που δεν κατάφεραν να θέσουν την προηγούμενη Πέμπτη (22/3).

Η Επιτροπή αναμενόταν να αρχίσει στις 9:30 και είναι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς είναι κοινός τόπος ότι δεν πρέπει να μην προκληθεί αναστάτωση στην κοινωνία.

Η συνεδρία, η οποία γίνεται έπειτα από πρόταση του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, αποτελεί συνέχεια της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, με αφορμή την απόφαση της ΣΚΤ να ξεκινήσει τη διαδικασία προσέλκυσης επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Πάντως, όπως δημοσίευσε το ThemaOnline η προεκλογική φημολογία για την κεφαλαιακή θέση του Συνεργατισμού είχε ως αποτέλεσμα τις εκροές 1 δις. καταθέσεων.

Όπως δήλωσε δε την Τετάρτη (28/3) ο Χάρης Γεωργιάδης, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές, ενώ η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/3).

Με τη διαδικασία, την οποία τρέχει η Citygroup global markets, προσφέρεται η επιλογή της αγοράς του συνόλου της τράπεζας, είτε μέρος ή το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Μετά την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν το χρόνο για να καταχωρίσουν δεσμευτικές προσφορές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top