ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΔΟΝ: ‘Έβαλαν μαθητές δημοτικού στη Λάρνακα να φωνάζουν Ελλάς Κύπρος Ένωσις’

ΕΔΟΝ: ‘Έβαλαν μαθητές δημοτικού στη Λάρνακα να φωνάζουν Ελλάς Κύπρος Ένωσις’

Σε ανακοίνωση της η ΕΔΟΝ καταδικάζει περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν σε σχολεία της Κύπρου στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και 1η Απριλίου.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα περιστατικά εκτυλίχθηκαν σε Λύκειο της Λευκωσίας, καθώς και σε Δημοτικό της Λάρνακας.

Το πρώτο περιστατικό το οποίο καυστηριάζει η ΕΔΟΝ στην ανακοίνωσή της είναι από Λύκειο της Επαρχίας Λευκωσίας όπου μαθητές φώναζαν συνθήματα που σύμφωνα πάντα με την ΕΔΟΝ παραπέμπουν σε εθνικισμό όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», ενώ δεν έλλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα όπως το «Γ***αι η Τουρκία».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά Δημοτικό Σχολείο στην Λάρνακα όπου σε πρόβα για την εκδήλωση της 1ης Απριλίου οι μαθητές φώναζαν «Ελλάς - Κύπρος - Ένωσις».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η ΕΔΟΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο περιστατικά που σημειώθηκαν σε σχολεία της Κύπρου εν όψει των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Συγκεκριμένα σε Λύκειο της επαρχίας Λευκωσίας στα πλαίσια της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως «Ελλάς Ελλάς Ελλάς ητάν ή επί τας», «Ελλάδα είσαι μία στον κόσμο άλλη καμία», «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία», «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μικρά Ασία», ενώ να σημειώσουμε πως στις πρόβες φώναζαν «Γ***αι η Τουρκία». Κατά τη διάρκεια μάλιστα της εκδήλωσης ο Διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου ήταν πολύ ευχαριστημένος με αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα λέγοντας μάλιστα στους μαθητές: «Συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως… ο ελληνισμός κινδυνεύει και εσείς είσαστε η γενιά που θα σώσει την ταυτότητα μας».

Σε αυτό το περιστατικό ήρθε να προστεθεί και περιστατικό σε Δημοτικό σχολείο(!) της επαρχίας Λάρνακας, όπου στις πρόβες για την εκδήλωση της 1ης Απριλίου έβαλαν τους μαθητές να φωνάζουν «Ελλάς Κύπρος Ένωσις».

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε το εθνικιστικό παραλήρημα που παρατηρείται σε σχολεία της Κύπρου και διερωτόμαστε αν αυτά εμπίπτουν στις «κοινές αξίες και αρχές» που μοιράζεται ο Υπουργός Παιδείας με τους νεοναζί του ΕΛΑΜ.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διατυμπανίζει συνεχώς τη θέληση του για λύση του Κυπριακού και ειρηνική συμβίωση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, να παρέμβει άμεσα τόσο για τα περιστατικά στα σχολεία όσο και για τη συνάντηση του Υπουργού του με το νεοναζιστικό μόρφωμα ζητώντας την παραίτηση του, διαφορετικά θα θεωρείται συνυπεύθυνος για την πορεία που παίρνει η παιδεία στον τόπο μας. Βέβαια εάν δεν το πράξει δεν θα εκπλαγούμε, αφού ο ίδιος με τις παλινδρομήσεις του ενθαρρύνει αυτή την επικίνδυνη τροπή των πραγμάτων.

Η ΕΔΟΝ θα σταθεί ανάχωμα στην προσπάθεια των εθνικιστικών κύκλων να δηλητηριάσουν με μισαλλόδοξα συνθήματα τις συνειδήσεις της νεολαίας του τόπου μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top