ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθάρισε τη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός και… περιμένει «δώρα» για τετράδα! – ΒΙΝΤΕΟ

Καθάρισε τη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός και… περιμένει «δώρα» για τετράδα! – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με εξαιρετική άμυνα και σούπερ Καλάθη (17π., 10ασ.) «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Βαλένθια (75-56) και συνεχίζει να ελπίζει για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το… καθήκον του, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και ανέβηκε στο 18-11 της βαθμολογίας της Euroleague, νικώντας τους πρωταθλητές Ισπανίας (11-18).

Έτσι, το «τριφύλλι» θέλει νίκη του στην έδρα της Αρμάνι την τελευταία αγωνιστική και τουλάχιστον μία ήττα είτε της Ρεάλ (εντός με Μπάμπεργκ), είτε του Ολυμπιακού (εντός με Ζαλγκίρις), για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν την Βαλένθια χωρίς τον τραυματία Κέι Σι Ρίβερς, αλλά είχαν το «πάνω χέρι» από νωρίς, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Οι «νυχτερίδες» παρατάχθηκαν δίχως τους Ντούμπλιεβιτς – Βίβες – Ουίλιαμς, έχασαν με το… καλημέρα τη διαφορά τους με το σκορ, προσπάθησαν να επιστρέψουν στα ματς με μερικά τρίποντα, όμως δεν τα κατάφεραν.

Πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ ήταν και πάλι ο Νικ Καλάθης (17π., 4ρ., 10ασ.), που σημείωσε ακόμα ένα double double, ενώ ο διψήφιοι ήταν και οι Κρις Σίνγκλετον (11π., 4ρ.) – Μάικ Τζέιμς (11π., 4ρ., 5ασ.) – Άντριαν Πέιν (12π., 8ρ.).

«Άρεσε» ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (6π., 4ρ., 1κοψ.), που έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. «Μελανό σημείο» για τους γηπεδούχους ήταν για ακόμα μία φορά οι βολές (51,7% με 15/29β.).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ρυθμό στο ξεκίνημα (11-3 στο 4′) και έφτασαν στο εντυπωσιακό 20-6 του 7′, έχοντας πέντε καρφώματα από τους Τζέιμς Γκιστ – Θανάση Αντετοκούνμπο.

Από την άλλη, η Βαλένθια είχε γρήγορα 5 λάθη. Το δεκάλεπτο «έκλεισε» με σκορ 23-13 και τον απολαυστικό Νικ Καλάθη να έχει ήδη 7 ασίστ.

Ένα μικρό «ξέσπασμα» της Βαλένθια με… ηγέτη τον 21χρονο Τρίγκβι Χλίνασον έφερε το ματς ξαφνικά στην κόψη του ξυραφιού (25-23 στο 13′), αλλά η second unit του «τριφυλλιού» βρήκε γρήγορα τα πατήματά της.

Ο Άντριαν Πέιν ήταν καλός σε άμυνα και επίθεση (31-25 στο 15′) και το τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι έδωσε νέο διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ (34-23 στο 16′).

Το σκορ του πρώτου μέρους ήταν 40-31 με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πρώτους σκόρερ τους Γκιστ – Σίνγκλετον (7π. ο καθένας).

Πατώντας το γκάζι στην επανάληψη οι «πράσινοι» πήγαν για πρώτη φορά στο +17 στο 26′ (53-36) με κορυφαίο τον Καλάθη (13π., 10ασ.).

Όμως, οι χαμένες βολές των γηπεδούχων επέτρεψαν στους πρωταθλητές Ισπανίας να «ροκανίσουν» τη διαφορά (57-47 στο 30′ με 11/22 βολές του «τριφυλλιού»), παρά το γεγονός πως ο Έρικ Γκριν κινούταν σε… ρηχά νερά.

Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ βρήκε σκορ και ρυθμό (10π.), αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε περισσότερες λύσεις (κυρίως από τον Πέιν) και σταθερά διψήφια προβαδίσματα (64-53 στο 35′ και 70-53 στο 37′), μέχρι το τελικό 75-56.

Τα Δεκάλεπτα: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56.

O MVP: Ο Νικ Καλάθης. Ο MVP της σεζόν για το «τριφύλλι» έκανε άλλη μία «γεμάτη» εμφάνιση με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ και ήταν ο παίκτης που… καθάρισε τους Ισπανούς.

Ο Σκληρός: Ο Άντριαν Πέιν. Καλό παιχνίδι από τον Αμερικανό σέντερ, που «άγγιξε» το double double (12π., 8ρ.) και έβγαλε αρκετές άμυνες. Δίχως αμφιβολία, αυτό το ματς ήταν το καλύτερο του Πέιν με τη φανέλα των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Αόρατος: Ο Ράφα Μαρτίνεθ. Λίγα πράγματα από τον έμπειρο γκαρντ των φιλοξενούμενων (3π., 1ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ. σε 12′).

Ο Πεσμένος: Ο Τιμπόρ Πλάις. Ο Γερμανός σέντερ είχε 1/5 δίποντα και δεν βοήθησε την ομάδα του (5π., 6ρ., 3λ., 2κοψ.).

Η Στιγμή: Τα εντυπωσιακά highlights που προσέφεραν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τζέιμς Γκιστ με πολλά καρφώματα, αλλά και μια τρομερή τάπα του Έλληνα φόργουορντ στον Πλάις.

Η Γκέλα: Οι χαμένες βολές του Παναθηναϊκού Superfoods (15/29). Οι «πράσινοι» για ακόμα ένα ματς δεν είχαν καλά ποσοστά από τη… γραμμή της φιλανθρωπίας (51,7%).

Η Διαιτησία: Ράντοβιτς (Κροατία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Παστούσιακ (Πολωνία) δεν επηρέασαν την εξέλιξη της αναμέτρησης με τα σφυρίγματά τους.

Η Εξέδρα: «Ζεστή» ατμόσφαιρα για ακόμα μία φορά στο ΟΑΚΑ από περίπου 13.000 φίλους του «τριφυλλιού», οι οποίοι αποδοκίμασαν και πάλι τον ύμνο της Euroleague, ενώ φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Δείτε βίντεο:

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top