ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κατήγγειλε διαφθορά και μετατέθηκε – Προσέφυγε δικαστικώς – ΕΓΓΡΑΦΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Κατήγγειλε διαφθορά και μετατέθηκε – Προσέφυγε δικαστικώς – ΕΓΓΡΑΦΑ

Τον Αύγουστο του 2017 μέλος του Κλιμακίου Πάταξης της Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), κατέθεσε στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης και έκανε καταγγελίες περί διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα. Έναν μήνα αργότερα μετατέθηκε…

Του Φάνη Μακρίδη

Πλέον η υπόθεση της μετάθεσης θα κριθεί στο Διοικητικό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου ο εν λόγω αστυφύλακας προσέφυγε με στόχο να ακυρώσει την μετακίνησή του, την οποία θεωρεί παράνομη.

Στη δικαστική διαδικασία της Δευτέρας (02/04), η Νομική Υπηρεσία εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν ήταν έτοιμη για κατάθεση ένστασης, κι έτσι η διαδικασία πήρε αναβολή για τις 7 Ιουνίου του 2018.

Το μέλος της αστυνομικής δύναμης στρέφεται κατά της νομιμότητας της απόφασης για μετάθεσή του και στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

• Βάσει του Περί Αστυνομίας Νόμου και τις ισχύουσες περιστάσεις η μετάθεσή του δεν θα έπρεπε να διενεργηθεί από Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας (όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση), αλλά από τον Αρχηγό ή τον Υπαρχηγό του σώματος. «Η αναφερόμενη απουσία του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου (σ.σ. ήταν σε συνέδριο στην Κίνα) και έκδοση της επίδικης διαταγής για μετάθεσή μου, καθιστά ουσιαστικά την πράξη παράνομη, εφόσον αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση της διάταξης 3 του εδαφίου 2», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ένορκη δήλωση του αστυνομικού.

• Στις θέσεις που μετέφερε γραπτώς ο αστυφύλακας στο δικαστήριο, γίνεται αναφορά και στην χρονική στιγμή που έγινε η μετάθεσή του και συγκεκριμένα λίγο μετά την κατάθεσή του στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Εδώ να θυμίσουμε ότι μετά τις καταγγελίες και τα στοιχεία που κατέθεσε ο εν λόγω αστυνομικός, διατάχθηκε ποινική έρευνα από τη Νομική Υπηρεσία.

• Σημειώνει ακόμη το γεγονός ότι μετά την αλλαγή του νόμου για την λαθροθηρία, ο συγκεκριμένος αστυφύλακας σε διάστημα δυο μηνών προχώρησε σε έκδοση εξωδίκων προστίμων που αντιστοιχούν με 51.000 ευρώ. Με απλά λόγια, πρόκειται για επιχείρημα που επιστρατεύτηκε από τη νομική πλευρά του εν λόγω αστυφύλακα, για να καταδειχθεί ότι ασκούσε με πλήρη επάρκεια τα καθήκοντά του στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης και ότι δεν υπήρχε εύλογη αιτία για τη μετάθεσή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top