ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΚΥΠΡΟΣ: Νευρικός κλονισμός πολίτη σε δημόσιο χώρο – Αποτρόπαιο θέαμα

ΚΥΠΡΟΣ: Νευρικός κλονισμός πολίτη σε δημόσιο χώρο – Αποτρόπαιο θέαμα

Το κόμμα για τα ζώα, καταγγέλλει και καταδικάζει περιστατικό που συνέβη ανήμερα του Πάσχα, όπου πολίτης έσφαξε τρία ζώα σε δημόσια θέα, με αποτέλεσμα άλλο πρόσωπο να υποστεί νευρικό κλονισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος για τα ζώα, πολίτης έσφαξε μπροστά από το σπίτι του σε δημόσια θέα τρία αρνιά, με το αίμα να ρέει στον δρόμο.

Στην συνέχεια μάλιστα τα κρέμασε σε δέντρο για να τα γδάρει, με τους γείτονες να ακούν τις στριγκλιές των άτυχων ζώων.

Στο κόμμα, το περιστατικό κατήγγειλε πολίτης ο οποίος υπέστη νευρικό κλονισμό στην θέα αυτού του περιστατικού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, το θέμα έχει καταγγελθεί από τους ίδιους προς όλες τις αρχές του κράτους.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος:

Ανήμερα του Πάσχα, Ευρωπαίος πολίτης αποφάσισε να σφάξει δημόσια (μπροστά από το σπίτι του) τρία αρνάκια με το αίμα τους να ρέει στον δημόσιο δρόμο.  Στην συνέχεια τα κρέμασε σε δέντρο και άρχισε το γδάρσιμο τους. Οι στριγκλιές των ζώων ακούγονταν στα γύρω σπίτια και στους γείτονες. 

Το Κόμμα για τα Ζώα καταδικάζει αυτό το νέο κρούσμα ασυδοσίας αλλά και προκλητικότητας. Κάποιοι φαίνεται έχουν παρεξηγήσει την αγάπη, την φιλοξενία, την ανθρωπιά αλλά και τις νομοθεσίες αυτού του κράτους και ενεργούν κατά το δοκούν με αποτρόπαιες πράξεις. 

Ο πολίτης που κατάφερε να συνέλθει από τον ψυχικό κλονισμό στην θέα αυτής της απαράδεκτης και παράνομης συμπεριφοράς , μας κατήγγειλε το γεγονός με όλες τις λεπτομέρειες και εμείς αναλάβαμε το θέμα κάνοντας τα κατάλληλα διαβήματα  προς όλες τις αρχές του κράτους.  

Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Οι  κύριοι αυτοί αγνόησαν παντελώς την σχετική νομοθεσία, προκάλεσαν δημόσια φιλήσυχους πολίτες, προξένησαν με την πράξη τους αμηχανία και προβληματισμό. Να τονίσουμε ότι η παράνομη αυτή σφαγή εμπεριέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία εφόσον δεν γνωρίζουμε εάν το κρέας θα καταναλωθεί ή θα πωληθεί παράνομα.  Σημαντικότερο όμως κρίνεται και το θέμα της ευημερίας  και του βασανισμού των ζώων πριν και μετά την σφαγή.

Σχετικά με τις σφαγές ζώων και την διάθεση του κρέατος υπάρχει ο Ευρωπαϊκός κανονισμός  852/53/54 του 2004 που ξεκάθαρα ρυθμίζει :

-την υγιεινή των τροφίμων

-τον καθορισμό ειδικών κανόνων υγιεινής για τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης

-τον καθορισμό ειδικών διατάξεων για την οργάνωση των επίσημων ελέγχων στα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Επιπρόσθετα πολύ αυστηρή είναι και η Εθνική μας νομοθεσία (150(Ι)2003 για την υγιεινή παραγωγή τροφίμων ζωϊκής προέλευσης και την διάθεση τους στην αγορά καθώς και γι άλλα συναφή θέματα) όπου το πεδίο εφαρμογής της αφορά την παροχή άδειας λειτουργίας σε εγκαταστάσεις οι οποίες ενεργοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά και διάθεση στην αγορά τροφίμων ζωϊκής προέλευσης και τη ρύθμιση της λειτουργίας τους.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει την αποκρουστική αυτή και αποτρόπαια πράξη βασανισμού και  δημόσιας σφαγής των ζώων και έχει ενημερώσει άμεσα  την αστυνομία Παραλιμνίου και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες οι οποίοι ενέργησαν άμεσα. Συνέλαβαν τον υποφαινόμενο ύποπτο ευρωπαίο πολίτη για την πράξη αυτή, τον οποίο κάλεσαν στον αστυνομικό σταθμό για ανάκριση. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα αναμένουμε και τα αποτελέσματα των ερευνών και εξετάσεων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και εάν με βάση την νομοθεσία προκύψουν αδικήματα για αυτή την δημόσια σφαγή ζώων, τότε θα προσαφθούν και οι ανάλογες κατηγορίες.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top