ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με κοινή γραμμή στο κρίσιμο δείπνο – Συνεκλήθη Συμβούλιο Αρχηγών

Με κοινή γραμμή στο κρίσιμο δείπνο – Συνεκλήθη Συμβούλιο Αρχηγών

Την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί συνομιλεί με την τουρκική κυβέρνηση –το πρωί δέχτηκε τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό- η Λευκωσία μαζεύει δυνάμεις.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με ορίζοντα το δείπνο της Δευτέρας (16/4).

Στο σπίτι της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα κουβαλά και τις συμβουλές των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Θα τις ακούσει την Πέμπτη (12/4) στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πάει με ξεκάθαρες βουλές στο κατά τα άλλα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνο, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει στο «χωρίς ατζέντα».

Ο κατοχικός ηγέτης αναμένεται να καταθέσει όλες τις απόψεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, πράγμα που θα περιπλέξει περαιτέρω την επανέναρξη των συνομιλιών.

Επί τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξοπλιστεί και από το Συμβούλιο Αρχηγών, με σκοπό να εμπλουτίσει με ετοιμότητα τη δική του θέση στο δείπνο, που θα γίνει ενώπιον της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Άλλωστε, τα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνα κρύβουν μεγάλες παγίδες για την ελληνοκυπριακή πλευρά και ούτως ή άλλως η εμπιστοσύνη μοιάζει απομακρυσμένη ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top