ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: ‘Μονόδρομος η λύση του Κυπριακού μέσω του διαλόγου’

Αβέρωφ Νεοφύτου: ‘Μονόδρομος η λύση του Κυπριακού μέσω του διαλόγου’

Η λύση του κυπριακού προβλήματος μέσω του διαλόγου είναι μονόδρομος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος με αφορμή το δείπνο των ηγετών των δύο κοινοτήτων την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που από την πρώτη μέρα, μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά, δήλωσε την ετοιμότητα του για εξεύρεση τρόπου συνέχισης του διαλόγου.

Οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του κυπριακού μέσω του διαλόγου είναι μονόδρομος, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι « δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν μπορούμε να επιλύσουμε το κυπριακό εκτός από το διάλογο».

Ανέφερε ότι «και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους είναι ότι πρέπει μέσα από το διάλογο να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό κράτος που να έχει σκέπη για όλους τους Κυπρίους» προκειμένου, πρόσθεσε, «όλοι οι Κύπριοι ανεξάρτητα αν είναι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι ή Λατίνοι να απολαμβάνουν των πανανθρώπινων αξιών και αγαθών».

«Δώσαμε μάχη για να μπούμε στην Ευρώπη για τα κοινά οράματα αλλά και τις κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει και το σεβασμό και αυτών των αρχών και αξιών της Ευρώπης, του αλληλοσεβασμού, των ελευθεριών, των δικαιωμάτων των πολιτών», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «είναι και μια ευκαιρία για τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους μέσα από τη λύση του Κυπριακού να υπάρξει και η πλήρης ενσωμάτωση τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», σημειώνοντας ότι «και η ύπαρξη και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετεξελισσόμενης σε μια ομοσπονδιακής μορφής διακυβέρνησης, θα βγάλει κερδισμένο το σύνολο του κυπριακού λαού».

Κληθείς να σχολιάσει την ανησυχητική κατάσταση στη Συρία,  ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούμε να τα καθορίσουμε ούτε και να τα αποτρέψουμε. Η περιοχή μας είναι στο επίκεντρο μεγάλων γεωστρατηγικών συμφερόντων».

«Χρειάζεται εκ μέρους μας σύνεση, χαμηλούς τόνους και μακριά από τις διελκυστίνδες. Και όταν τσακώνονται οι ελέφαντες να προσέχει το γρασίδι, όποιος ελέφαντας κι αν είναι ο νικητής», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top