ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αναφορές και ανησυχίες για νομικά μέτρα κατά Παπασταύρου στις ΗΠΑ – ΕΓΓΡΑΦΑ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Αναφορές και ανησυχίες για νομικά μέτρα κατά Παπασταύρου στις ΗΠΑ – ΕΓΓΡΑΦΑ

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχε στις ΗΠΑ ο υποψήφιος επενδυτής της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, σχολιάζονται δυσμενώς από υποστηρικτές των πρασίνων και ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο σωματείο.

Του Φάνη Μακρίδη

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Τετάρτη (11/04) είναι η τελευταία ημέρα παραμονής του στην Κύπρο και η πιο καθοριστική για το μέλλον της ενδεχόμενης εμπλοκής του στα διοικητικά των πρασίνων, οπαδοί της λαοφιλούς ομάδας εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσον ο κ. Παπασταύρου είναι το καταλληλότερο άτομο για να αναλάβει τα διοικητικά ηνία του συλλόγου.

Επικαλούνται, μάλιστα, αποφάσεις αρμοδίων δικαστικών σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επέβαλαν κυρώσεις κατά του Παπασταύρου, αλλά και εταιρειών του.

Το ThemaOnline μετά από διερεύνηση, εντόπισε δυο αποφάσεις ανώτατων σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, με αναφορές στο όνομά του. Η μια αφορά υπόθεση στην Φλόριντα και η άλλη στη Νέα Υόρκη. Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται πέρι εταιρείας του κ. Παπασταύρου, αφού πρόκειται για την The Money Source. Μια εταιρεία που από την πρώτη στιγμή συνδέθηκε με τον Κύπριο επιχειρηματία, χωρίς αυτή η σχέση να έχει διαψευστεί.

Απόφαση στην Φλόριντα
Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο της Φλόριντας στις 23 Απριλίου του 2014 εξέδωσε μόνιμο διάταγμα εναντίον του επιχειρηματία Σταύρου Παπασταύρου και της εταιρείας του Inter-Global Currency & Precious Metals LLC, με το οποίο καλείτο ο ίδιος και η εταιρεία του να καταβάλουν εντός 30 ημερών ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου, ως αποζημιώσεις και πρόστιμα σε σχέση με τις δραστηριότητές τους.

Τα εναντίον του νομικά μέτρα λήφθηκαν από Πολιτειακή Αρχή που επιβλέπει συναλλαγές και εμπόριο, μετά από παράπονα πελατών της εταιρείας.

Σύμφωνα και με ιστοσελίδα (bizjournals) του γνωστού ειδησεογραφικού δικτύου American City Business Journals, επιχειρηματίας ονόματι Σταύρος Παπασταύρου και η εταιρεία του «δέσμευσε 1.06 εκατομμύρια δολάρια από 22 πελάτες για να αγοράσει πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι. Τα μέταλλα ποτέ δεν αγοράστηκαν ή παραδόθηκαν στους πελάτες, αλλά η εταιρεία του δέχθηκε προμήθειες 447,342 δολαρίων, σύμφωνα με το παράπονο». Η εν λόγω ιστοσελίδα κάνει λόγο για «εξαπάτηση 447,342 δολαρίων», κάτι που εμείς ωστόσο δεν υιοθετούμε (διαβάστε εδώ νεότερο ρεπορτάζ).

Διευθέτηση στην Νέα Υόρκη
Μέτρα κατά του Σταύρου Παπασταύρου και εταιρείας του λήφθηκαν στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα. Πιο συγκεκριμένα, έγγραφο διευθέτησης που υπεγράφη μεταξύ του εν λόγω επιχειρηματία και του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι υπήρξαν παρατυπίες σε σχέση με την εταιρεία The Money Source, ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Παπασταύρου. Συγκεκριμένα, δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για εγγραφή του ονόματος της εταιρείας, στην οποία μεταξύ άλλων επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 25.000 δολαρίων.

Ήδη το ThemaOnline έχει καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να επικοινωνήσει με τον Σταύρο Παπασταύρου, για να σχολιάσει τα πιο πάνω.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top