ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση για εντοπισμό του πιλότου του Μιράζ – Συμμετείχε σε αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών - VIDEO

Επιχείρηση για εντοπισμό του πιλότου του Μιράζ – Συμμετείχε σε αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών - VIDEO

Μαχητικό αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία λαμβάνουν μέρος ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους, καθώς και φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 200-5 που κατέπεσε στη Σκύρο ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη σχηματισμού που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν μπει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του πιλότου .

Το αεροσκάφος χάθηκε πέντε λεπτά πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν σε κατάσταση επιφυλακής από τη μοίρα 331.

Ήταν στην Σκύρο εκεί από την περασμένη Τετάρτη (4/4), και την Πέμπτη (12/4) κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν και τα ελληνικά Μιράζ επέστρεφαν στη Σκύρο

https://www.youtube.com/watch?v=VUaL68_ozGQ

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top