ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για το Εμπάργκο στο ΡΙΚ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ για το Εμπάργκο στο ΡΙΚ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Μηλιώτη στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», το ΑΚΕΛ τηρεί εμπάργκο στο ΡΙΚ.

Ενώ, συγκεκριμένα, είχε προσκληθεί από πλευράς ΑΚΕΛ ο κ. Νίκος Κέττηρος, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρευρέθηκε.

Όπως εξήγησε η κ. Μηλιώτη, το εμπάργκο ξεκίνησε επειδή το ΡΙΚ δεν μετέδωσε τοποθέτηση του ΑΚΕΛ σε σχέση με το Συριακό.

Το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για να τοποθετηθεί για όσα δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή.

Καταγγέλλοντας «παρατηρήσεις για δυσμενή μεταχείριση από μέρους του ΡΙΚ», η ανακοίνωση κάνει λόγο για «αβλεψίες» και λάθη σε βάρος του ΑΚΕΛ.

Στο διά ταύτα, κάνει λόγο για δύο ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, για την κρίση στη Συρία και για τον Συνεργατισμό που «δεν προβλήθηκαν».

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Το ΑΚΕΛ σε πολλές περιπτώσεις έχει διατυπώσει παρατηρήσεις για δυσμενή μεταχείριση από μέρους του ΡΙΚ. Κατά καιρούς προέβηκε σε παραστάσεις για τη διόρθωση της κατάστασης. Δυστυχώς, οι «αβλεψίες» και τα λάθη σε βάρος του ΑΚΕΛ δεν έπαψαν να επαναλαμβάνονται.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτέλεσαν οι δύο τελευταίες μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη 11 και 12 Απριλίου 2018.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 11ης Απριλίου δύο ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, για την κρίση στη Συρία και για το Συνεργατισμό που αποτελούσαν θέματα επικαιρότητας, δεν προβλήθηκαν. Η δικαιολογία από μέρους του ΡΙΚ ήταν ότι δεν πρόσεξαν τις δηλώσεις.

Κι ενώ έγιναν παραστάσεις για το γεγονός, το επόμενο βράδυ το ΡΙΚ ξανά δεν πρόβαλε την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την κρίση στη Συρία, που αποτελούσε βασική είδηση του κεντρικού δελτίου.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει υποχρέωση να προβάλλει ισότιμα, ακριβοδίκαια και αντικειμενικά τις θέσεις και τις δραστηριότητες των κομμάτων, πόσω δε μάλλον του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του Κόμματός μας να τυγχάνει ισότιμης και αντικειμενικής προβολής των θέσεων και των δραστηριοτήτων του.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και ως έκφραση διαμαρτυρίας, ως ΑΚΕΛ αποφασίσαμε τις επόμενες μέρες να μην συμμετέχουμε στις τηλεοπτικές συζητήσεις του ΡΙΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top