ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δώρο» από τον ΟΣΕΛ τα πρωινά μαθητικά δρομολόγια – 4,5 μηνιάτικα έχουν να παίρνουν οι λεωφορειούχοι

«Δώρο» από τον ΟΣΕΛ τα πρωινά μαθητικά δρομολόγια – 4,5 μηνιάτικα έχουν να παίρνουν οι λεωφορειούχοι

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας…

Του Φάνη Μακρίδη

Το αποκορύφωμα ήταν τη Δευτέρα (16/04) το πρωί, όταν τα μαθητικά δρομολόγια για αρκετά σχολεία έγιναν χωρίς οικονομικό κόστος για τους μαθητές.

Δωρεά λόγω ανοργανωσιάς
Κι αυτή η ευγενής προσφορά δεν ήταν προϊόν οργανωμένης προσπάθειας, αλλά… ανοργανωσιάς κι άλλων παραγόντων.

Για την ακρίβεια, όπως πληροφορούμαστε, ο ΟΣΕΛ δεν φρόντισε να προμηθεύσει τους λεωφορειούχους που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια με εβδομαδιαίες κάρτες. Μοιραία, λοιπόν, οι οδηγοί μη έχοντας να προμηθεύσουν τα παιδιά με κάρτες τους… έκαναν δώρο τη διαδρομή.

«Θα πετάγαμε τα παιδιά ή θα τα βάζαμε να πληρώσουν εισιτήριο των 75 σεντς; Είχαμε υποχρέωση να τους δώσουμε κάρτες και ο ΟΣΕΛ δεν μας είχε προμηθεύσει με αυτές» ανέφερε λεωφορειούχος στο ThemaOnline.

Απλήρωτοι από το 2017
Εδώ και 4,5 μήνες έχει να πληρωθούν από τον ΟΣΕΛ οι λεωφορειούχοι που εκτελούν μαθητικά δρομολόγια. Συγκεκριμένα τους οφείλεται ο Δεκέμβριος από το προηγούμενο έτος και δεν τους έχει καταβληθεί κανένα ποσό μέχρι σήμερα, μέσα Απριλίου.

Παρακρατούν από κάρτες και εισιτήρια
Το όλο θέμα προκαλεί κι άλλου είδους… παράδοξα φαινόμενα. Οι λεωφορειούχοι μη λαμβάνοντας τα λεφτά που πρέπει βάσει της σύμβασης (κάθε 40 ημέρες η πληρωμή), αντί να καταβάλλουν στον ΟΣΕΛ τα χρήματα που τους δίδουν οι μαθητές για τις εβδομαδιαίες κάρτες (10 ευρώ) και τα εισιτήρια (75 σεντς), παρακρατούν τα ποσά για να μπορούν να βγάζουν τουλάχιστον κάποια έξοδα (καύσιμα κλπ.). Τελικά, όπως πληροφορούμαστε, μέχρι το μεσημέρι ο ΟΣΕΛ έδωσε μπλοκ με κάρτες στους λεωφορειούχους και έτσι το φαινόμενο του… δωρεάν δρομολογίου αποφεύχθηκε το μεσημέρι.

Το ThemaOnline είχε εγείρει έγκαιρα το θέμα και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου. Τότε ο διευθυντής του Οργανισμού, Ανδρέας Αθανασιάδης, είχε κάνει δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας, επιβεβαιώνοντας το γεγονός. Είχε, ωστόσο, αποδώσει την κατάσταση στα χρήματα που καταβάλλει το κράτος. «Το ποσό που υπολογίζει το Υπουργείο στη μηνιαία δόση του για τα σχολικά δρομολόγια, δεν αρκεί για να καλυφθεί το κόστος που έχει ο ΟΣΕΛ σ΄ αυτόν τον τομέα. Έτσι, λοιπόν, ο ΟΣΕΛ προσπαθεί να συμπληρώσει το ποσό με εσωτερικές διευθετήσεις» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παρά το γεγονός πως είχε δηλώσει ότι ο ΟΣΕΛ θα καταβάλει προσπάθειες για να επιλυθεί το ζήτημα, εντούτοις όπως αποδεικνύεται το πρόβλημα παραμένει.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top