ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μπάχαλο στο Νοσοκομείο – Κινδυνεύουν να χαθούν εγχειρήσεις λόγω βλάβης εξοπλισμού

ΛΕΜΕΣΟΣ: Μπάχαλο στο Νοσοκομείο – Κινδυνεύουν να χαθούν εγχειρήσεις λόγω βλάβης εξοπλισμού

Γιατροί στέλνουν ασθενείς να εξεταστούν σε ιδιώτες λόγω βλάβης που προέκυψε σε εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την σειρά τους για εγχείρηση.

Πρόβλημα με εξοπλισμό φαίνεται να προέκυψε στο οφθαλμολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην μπορούν να εξεταστούν, ενώ γίνονται και καταγγελίες ότι οι γιατροί στέλνουν συστημένα ασθενείς σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’ από 79χρονο ασθενή, όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο για εξέταση από οφθαλμίατρο για προεγχειρητικό έλεγχο, του υπέδειξε να επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό για να μετρήσει τον φακό του ματιού του, και στη συνέχεια να επανέλθει στο νοσοκομείο για να χειρουργηθεί.

Μάλιστα, ο ασθενής καταγγέλλει ότι ο εν λόγω γιατρός τού υπέδειξε και τον ιδιώτη στον οποίο θα ήταν καλό να αποταθεί. 

«Εγώ πήρα τηλέφωνο και στον ιδιώτη αυτό, αλλά και στον δικό μου ιδιώτη οφθαλμίατρο και αφού διαπίστωσα ότι και στους δύο θα πλήρωνα από την τσέπη μου €50 για τη μέτρηση επέλεξα να πάω στον δικό μου», είπε ο ασθενής στον ‘Φιλελεύθερο’.

 Πρόσθεσε επίσης ότι, «εάν δεν πήγαινα έξω (στον ιδιωτικό τομέα) για εξέταση θα έπρεπε, όπως μου είπαν από το νοσοκομείο προτρέποντάς με ''να πληρώσω για να μην καθυστερώ'', να μπω στη λίστα αναμονής του νοσοκομείου Λευκωσίας ή του νοσοκομείου Λάρνακας για να με ''μετρήσουν'', να χάσω τη σειρά μου για την εγχείρηση στο νοσοκομείο Λεμεσού και να περιμένω άλλον ένα χρόνο τουλάχιστο για να εξυπηρετηθώ». 

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το θέμα τέθηκε ενώπιον του Υπουργείου Υγείας, το οποίο επιβεβαίωσε ότι οι ασθενείς της Λεμεσού που είναι προγραμματισμένοι για επεμβάσεις καταρράκτη, δεν μπορούν να υποβληθούν στην απαραίτητη εξέταση (μέτρηση) στο νοσοκομείο, επειδή ο απαραίτητος εξοπλισμός παρουσιάζει βλάβη και είναι άγνωστο πότε θα επιδιορθωθεί.

Οι εντολές που δόθηκαν στο νοσοκομείο, είναι όπως οι ασθενείς παραπέμπονται σε άλλα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο αν συμβεί αυτό θα χάνουν την σειρά τους για εγχείρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top