ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Ο χώρος που διαπράχθηκε το έγκλημα δείχνει το κίνητρο’

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: ‘Ο χώρος που διαπράχθηκε το έγκλημα δείχνει το κίνητρο’

Στην εφημερίδα ‘Πολίτης’, ανάλυσε την υπόθεση του στυγερού εγκλήματος του Στροβόλου, η δρ Δήμητρα Σορβατζιώτη, η οποία αναφέρθηκε στην δράση της Αστυνομίας και στον τρόπο που διαπράχθηκε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, η κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Εγκληματολογία, αντιπρόεδρος και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πτυχιούχος Νομικής, Δρ Σορβατζιώτη, μιλώντας στην Σόφη Ορφανίδου ('Πολίτης') δήλωσε πιπισμένη ότι η Αστυνομία έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την εν λόγω κατάσταση ενώ σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως βρίσκεται σε σημείο άγνοιας.

Σε σύγκριση του διπλού φονικού με το έγκλημα στην Αγλαντζιά (δολοφονία 80χρονης), η Δρ Σορβατζιώτη ανάφερε πως η πρώτη υπόθεση είναι πιο εύκολη να εξιχνιαστεί.

«Νομίζω ότι έχει βρεθεί η άκρη του νήματος, απλά δεν ανακοινώνεται κάτι επειδή ακόμα το ανακριτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη», σημείωσε επίσης.

«Είναι μια δολοφονία που κινητοποιήθηκε από συναίσθημα και αυτό μας το υποδηλώνει η πολλαπλότητα και η ένταση των τραυμάτων», επισήμανε ακόμη.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως, «η ένταση αυτή μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υποκινηθεί από ισχυρό αίσθημα ζηλοτυπίας, σε άλλες από μίσος και απέχθεια, λόγω ενδεχομένως σεξουαλικής, σε άλλες από πάθος για κάποιο λόγο ή για εκδίκηση, εν πάση περιπτώσει η πολλαπλότητα τραυμάτων πάντα αυτό μας λέει».

Ακόμη, η δρ Σορβατζιώτη, επισήμανε πως το σημείο όπου διαπράττεται το έγκλημα (στην προκειμένη στο υπνοδωμάτιο) υποδηλώνει στοιχεία που συνδέονται με την συναισθηματική κατάσταση του δράστη και τον λόγο που το έκανε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top