ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτό είναι το (απίστευτο) πόρισμα για την τραγωδία της Σαπεκοένσε

Αυτό είναι το (απίστευτο) πόρισμα για την τραγωδία της Σαπεκοένσε

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και εκδόθηκε το πόρισμα για την συντριβή του αεροπλάνου της Σαπεκοένσε, σε ένα δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι.

Το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας στην Κολομβία, για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ, έμεινε από καύσιμα και αυτός ήταν ο λόγος της συντριβής του στις 28 Νοεμβρίου 2016, μερικά χιλιόμετρα έξω από το αεροδρόμιο του Μεδεγίν στην Κολομβία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί από την Κολομβία, τη Βραζιλία, τη Βολιβία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία, που είχε αναλάβει να ερευνήσει τους λόγους συνετρίβη το αεροπλάνο.

«Το αεροπλάνο θα έπρεπε να ταξιδέψει από τη Βραζιλία στη Βολιβία και τελικά να προσγειωθεί στην Κολομβία. Είχε διαθέσιμα 9.300 κιλά καύσιμα, ενώ η απαιτούμενη ποσότητα ήταν 11.603 κιλά», ανέφερε κατά την παρουσίαση του πορίσματος ο επικεφαλής Μιγκέλ Καμάτσο.

Η τελική έκθεση παρουσιάστηκε ένα χρόνο και πέντε μήνες μετά την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, σε ένα δυστύχημα στο οποίο ξεκληρίστηκε η Σαπεκοένσε. ‘

Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές της κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Σώθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι: ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, η ευθύνη βαραίνει τους ανθρώπους της αεροπορικής εταιρείας «Lamia», οι οποίοι έκαναν κακή εκτίμηση και δεν υπολόγισαν σωστά την ποσότητα καυσίμων ώστε το αεροσκάφος να καταφέρει να προσγειωθεί.

Ένα άλλο συμπέρασμα της επιτροπής ήταν ότι στη συγκεκριμένη εταιρεία υπήρχαν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης, κυρίως λόγω της κακής οικονομικής κατάστασής της, και διαχείρισης διεθνών πτήσεων.

«Η εταιρεία δεν πληρούσε τα κριτήρια για να πραγματοποιεί διεθνείς πτήσεις», ανέφεραν οι ειδικοί.

Πριν από μερικούς μήνες ρεπορτάζ στη Βραζιλία ανέφεραν το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη επειδή καθυστέρησε την αναχώρησή του από τη Βολιβία.

Η καθυστέρηση οφειλόταν στο ότι ένας από τους ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένεσε ζήτησε να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να βρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι όταν το αεροπλάνο βρέθηκε στον αέρα δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Κομπίχα, στα σύνορα Βολιβίας-Βραζιλίας, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Το αεροσκάφος θα μπορούσε να ανεφοδιαστεί στην Μπογκοτά, αλλά ο πιλότος αποφάσισε να πετάξει κατευθείαν για το Μεδεγίν…

Δεν υπολόγιζε όμως, ότι υποχρεώθηκε τελικά να κάνει κύκλους επί επτά ολόκληρα λεπτά, καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροπλάνα…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top